След дълго чакане и премеждия в организацията на битката любителите

...
След дълго чакане и премеждия в организацията на битката любителите
Коментари Харесай

Леката категория на професионалния бокс има нов шампион

След дълго очакване и инциденти в организацията на борбата феновете на бокса станаха очевидци на трагичен и трогателен конфликт за международните трофеи в лека категория, в който Хорхе Камбосос съкруши досегашния притежател на поясите Теофимо Лопес и седна на трона в дивизията. Двамата направиха здрав двубой в " Медисън скуер гардън ", а спечелилият и нов първенец в действителност е един от най-изненадващите в спорта през 2021 година, откакто Лопес бе поднесъл също толкоз огромна изненада, надделявайки Василий Ломаченко през октомври 2020-а в предходния си мач.

115-111, 115-112, 113-114 в интерес на Камбосос отсъдиха съдиите край кръга и той удължи победната си серия на 20 от 20 (10 КО), с цел да грабне купите на Световната боксова асоциация, Световната боксова организация, Международната боксова федерация, Световния боксов съвет и списание " Ринг ".

Лопес, който беше пратен в нокдаун още в първия рунд, към този момент има 1 проваляне на сметката си, с изключение на 16-те победи, като нокаутите му остават 12. Той също имаше своите мощни мигове в дуела и се постара да го направи равносилен и завладяващ до последния миг, макар забележимата отмалялост след 8-мия рунд.

ВИДЕО:

Teófimo López vs. George Kambosos Jr. was a true war, but the Australian came out on top in an incredible upset
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР