След дълги спорове, Европейската комисия, Съветът и Европейският парламент се

...
След дълги спорове, Европейската комисия, Съветът и Европейският парламент се
Коментари Харесай

Европейските институции се споразумяха за Бюджет 2020

След дълги разногласия, Европейската комисия, Съветът и Европейският парламент се споразумяха за бюджета за 2020-та година. 21% или над 500 милиона евро ще бъдат заделени за битка с климатичните промени. Предстои гласуването на финансовата рамка в комисиите и пленарната зала на Народното събрание. 

Бюджетът за идната година възлиза на близо 170 милиарда евро бюджетни заеми за поети отговорности или средства, за които могат да бъдат подписани контракти през идната година и близо 155 млрд евро бюджетни заеми за заплащания, което пък са парите, които ще бъдат изплатени. Почти половината от бюджетните заеми - към 84 милиарда са за повишение конкурентноспособността на стопанската система. От тях към 59 милиарда са ориентирани за понижаване на икономическите разлики в страните-членки. Земеделските стопани ще получат над 58 милиарда евро.  За сателитната система " Галилео " са планувани " 1.2 милиарда евро, с цел да усили своя пазарен дял и да доближи 1.2 милиарда ползватели до края на идната година. Увеличени са и средствата по програмата " Еразъм " с 3.6 на 100. 

Преговорите сред другите европейски институции по отношение на бюджета за 2020 година протекоха мъчно, като страни-членки упорстваха за понижаване на общите разноски. Нужният компромис беше реализиран нощес, малко преди крайния период. Анализаторите плануват турдностите да са по-сериозни в течащите и сега разисквания за дълготрайния бюджет от 2021 до 2027. 

 

 

БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР