След дълги седмици на атаки на хутите срещу корабите в

...
След дълги седмици на атаки на хутите срещу корабите в
Коментари Харесай

Байдън се обръща срещу терористите хуси – сега обръща умиротворяването на Иран

След дълги седмици на офанзиви на хутите против корабите в Червено море, екипът на Байдън в сряда най-сетне върна групата назад в листата на Съединени американски щати с задгранични терористични групи – даже когато към момента отхвърля да се изправи против Иран за това, че е дал на хусите оръжията за офанзива.

Това, когато двама военноморски тюлени бяха изгубени в неотдавнашната задача край крайбрежията на Сомалия, която залови ресурси от ракети, създадени в Иран, и съставни елементи за крилати ракети на път към хусите в Йемен — ново доказателство, че Техеран дава опция за офанзива против световни вериги за доставки.

Началникът на централното командване на Съединени американски щати военачалник Майкъл „ Ерик “ Курила означи: „ Ясно е, че Иран продължава доставката на усъвършенствана смъртоносна помощ за хусите “, в „ директно нарушаване на Резолюция 2216 за сигурност на Организация на обединените нации и интернационалното право “.

И въпреки всичко всичко, което Белият дом ще разреши (след месеци на атаки) са незначителни удари за „ понижаване “ на опциите на хусите.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР