След дълги години на обещания и отлагания Столична община най-после

...
След дълги години на обещания и отлагания Столична община най-после
Коментари Харесай

Столична община стигна до ремонт на най-разбитата част от бул. „Стамболийски“

След дълги години на обещания и отлагания Столична община най-сетне стигна до ремонта на най-амортизирания сектор от бул. „ Стамболийски “. Зам.кметът по строителството в София инж. Ангел Джоргов афишира конкурс за избор на строителна компания, която да реконструира трамвайното трасе, пътните платна и тротоарите по основния бул. в частта от бул. „ Константин Величков “ до ул. „ Западна “. Дейностите включват и обновяване на трамвайното ухо „ Западен парк “.
Столична община стигна до ремонт на най-разбитата част от бул. " Стамболийски "

Заданието планува още рехабилитация на настилката на локалните платна и прилежащите тротоари на бул. „ Стамболийски “. Общата дължина на релсовия път в зоната на ремонта е към 3,4 км., а на пътния участък- 1,75 км., излиза наяве от документите. Срокът за подаване на документи за присъединяване в състезанието е 9 май, а за осъществяването на ремонта – 180 дни след започване на дейностите, заяви в. „ Сега “. Стойността на оповестената социална поръчка е 32 млн. лева без Данък добавена стойност, а финансирането идва от заема в размер на до 60 млн. евро, за който м.г. Столична община подписа контракт с Европейската капиталова банка. Според в началото оповестените през 2020 година планове на кметството цената на въпросния ремонт трябваше да е към 13 млн. лева

През 2015 година бе направен план за ремонт на трамвайното трасе по бул. „ Стамболийски “ в сектора от бул. „ Константин Величков “ до „ Западен парк “, само че след това стартът на обновлението неведнъж бе отлаган. М.г. инж. Джоргов заяви, че въпросният план към този момент не дава отговор на условията за налична среда и че се постанова правенето на нов. „ Той ще бъде подготвен през юли, а през зимата ще бъде подписан контракт с реализатор “, дефинира нови периоди зам. кметът. Обещанията на общината бяха, че ремонтът на бул. „ Стамболийски “ ще стартира през тази година. Всъщност от конкурсните бумаги излиза наяве, че работният капиталов план е признат от общинския експертен съвет през ноември 2022 година, а състезанието за избор на строител се афишира едвам в този момент. Въпреки това още веднъж не е несъмнено, че този значим за София ремонт въобще ще започва през тази година. Както „ Сега “ към този момент писа, Столична община към момента не завършва процедурите по желание на реализатор в няколко строителни състезания, някои от които са оповестени преди към този момент повече от година и също се водят за предпочитани.

В същото време положението на бул. „ Стамболийски “, и изключително на трамвайното трасе в описания сектор, продължава да е плачевно. През юни м.г. поданици от региона излязоха на митинг с искане релсовият път да бъде ремонтиран незабавно, защото е рисков, а в допълнение придвижването на мотрисите по остарелите релси е обвързвано с непоносим звук.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР