След дълги дискусии IPRA, международната PR асоциация, се обедини около

...
След дълги дискусии IPRA, международната PR асоциация, се обедини около
Коментари Харесай

Нова дефиниция на понятието „Връзки с обществеността въвежда международната PR асоциация

След дълги полемики IPRA, интернационалната PR асоциация, се сплоти към нова формулировка за понятието „ връзки с обществеността “. От организацията обръщат особено внимание на детайла, че новата формулировка е 30-буквен. Тя гласи: Връзките с обществеността са отговорно мениджърско обвързване, което е съсредоточено върху построяването на контакти и ползи сред организациите и техните аудитории основано върху комуникирането на информация посредством доверени и етични способи за връзка.

" Първо искахме да имаме къса формулировка, която гласи: Какво е PR? Защо го вършим? Как го вършим? След това, основано на нашия вътрешен IPRA код и на цялостния с подправени вести свят, в който живеем, ние искахме да кажем още нещо. Да покажем по какъв начин всички членове на IPRA правят PR действия и по какъв начин мислим, че светът би трябвало да прави PR, a точно – PR основан на доверие и нравственос. ", разяснява Ален Гросбърд, водач на групата, виновна за формулирането на дефиницията и член на борда на IPRA.

" Това ли е последната дума? Опитът ни споделя друго. Академици и експерти в сферата се пробват да дефинират понятието PR от десетилетия. Организират се специфични семинари по тематиката. IPRA способства непретенциозно посредством своята формулировка, както я виждаме през днешния ден. Всякаква противоположна връзка е добре пристигнала. ", отбелязва от своя страна Светлана Ставрева, президент на IPRA

Дефиницията бе публично

нова формулировка на понятието „ Връзки с обществеността

утвърдена от борда на IPRA на последната му среща в Ереван, Армения.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР