След дадения старт от Великобритания и ИспанияМинистерствата на външните работи

...
След дадения старт от Великобритания и ИспанияМинистерствата на външните работи
Коментари Харесай

Франция, Полша и Германия ще тренират украински военни

След дадения старт от Англия и Испания
Министерствата на външните работи на Франция, Германия и Полша приканиха за основаването на специфична европейска задача, която да образова украински боен личен състав на територията на Европейския съюз, както и да им оказва помощ. Това се споделя в взаимно изказване на комисарите по европейските въпроси към външните министерства на трите страни, представено от ТАСС.

„ Ние признаваме, че помощта за поддържане на украинските въоръжени сили в дълготраен проект включва надхвърляне на даването на съоръжение, по-специално посредством основаването на специфична европейска задача за образование и помощ в Европейски Съюз за украинската войска, която също ще обезпечава поддръжка и ремонт на военна техника “, се споделя в известието.

В началото на септември медии разгласиха информация, че скоро Испания ще стартира образование на украински боен личен състав на своя територия.

На 14 септември министърът на защитата на Дания Мортен Бедсков заяви, че Киев е приел предлагането на Копенхаген да провежда образование на украински военно служещи.

По-рано бе обявено, че към 4,7 хиляди украински бойци са били подготвени в Обединеното кралство от юни 2022 година, напомня съветската държавна организация.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР