След четиричасова среща с протестиращите медицински сестри министърът на здравеопазването

...
След четиричасова среща с протестиращите медицински сестри министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Здравното ведомство излиза до месец с мерки за в подкрепа на протестиращите сестри

След четиричасова среща с протестиращите медицински сестри министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев даде обещание, че до месец ще предложи съответни ограничения за угаждане на техните претенции, главното от които е нарастване на заплатите.

Министърът на опазването на здравето е поел ангажимент, че ще бъдат направени правила, които да влязат в действие с приемането на новия бюджет на Здравната каса, съгласно които част от сумите в клиничните пътеки да се отделят за работни заплати, а обещаните повече 200 милиона лв. в бюджета за следващата година да се насочат най-вече за работни заплати, изясни Мая Илиева след срещата.

" Това са разпоредбите, които те са подготвили и които ще ни потвърдят на процедура дали работят след месец, откакто бъде признат бюджетът. Единственото хубаво нещо е, че ще стартират надзор и инспекции за това, че се нарушават изискванията на труд, за това, че всеобщо се работи на 24 и 36 часа, за това, че се работи доста ексклузивен труд, който не се изплаща или изобщо не се подава информация към Национална агенция за приходите. Затова се надяваме най-малко с надзор да се подобрят изискванията на работа, а пък по-късно заплатите. Ще изчакаме да забележим дали в действителност ще проработят тези правила ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР