След часове дебатите ремонтът на кабинета Борисов 3 е факт

...
След часове дебатите ремонтът на кабинета Борисов 3 е факт
Коментари Харесай

Без изненади мина ремонтът на кабинета

След часове дебатите ремонтът на кабинета Борисов 3 е реалност без изненади в гласуването.

Очаквано НФСБ гласоподава срещу оставките на Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев. Хората на Валери Симеонов поддържаха новите министри.

Опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха срещу. Депутатите от " Воля " на Веселин Марешки поддържаха промяната.

Така новото попълнение в кабинета са министрите Младен Маринов, Росен Желязков и Петя Аврамова, надлежно вътрешен, транспортен и районен министър.

Припомняме, самата промяна се проточи повече от три седмици, защото едвам през вчерашния ден президентът Румен Радев подписа указа за освобождение на основния секретар Младен Маринов.

Неиздаденият от президента декрет за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи попречи на първото гласоподаване на препоръчаните нови министри в кабинета Борисов 3.

Същия ден обаче рокадите бяха спънати и с отдръпването на Александър Манолев. На негово място този понеделник бе определен Росен Желязков.

След фалстарта на рокадите в държавното управление, първите мнения бяха, че президентът не е подписал указа поради неналичието на време и се очакваше да направи това този понеделник. Стана ясно, че президентската администрация смята съгласувателната процедурата по освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар за неспазена.

Румен Радев обаче отхвърли поканата за среща с Коалиционния съвет, като съобщи, че водачите се разминават с институционалния звук и съдружният съвет не е законов орган. Това бе разтълкувано от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов като предпочитание за борба.

Спорът продължи и с коментара на военния министър Красимир Каракачанови на премиера Бойко Борисов. Държавният глава Румен Радев отвърна, заявявайки, че очевидно за държавното управление е непостижима задача да съблюдават закона.

Освен това самите оставки провокираха трус вътре в ръководещата коалиция, защото Валери Симеонов скочи, че измененията не са съгласувани сред сътрудниците, без значение че става въпрос за министри на ГЕРБ. На забележката обаче по-скоро отвърнаха не от ГЕРБ, а колегата на НФСБ в дребната коалиция - водача на " Атака " Волен Сидеров, който атакува Валери Симеонов с предизвестието, че може да го смени във всеки един миг. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР