След час прекъсвания на заседанието на Националния конгрес на БСП

...
След час прекъсвания на заседанието на Националния конгрес на БСП
Коментари Харесай

Нинова говори за Путин и АЕЦ, заглушават я викове Оставка

След час спирания на съвещанието на Националния конгрес на Българска социалистическа партия от представители на вътрешната съпротива с претенции за оставка, водачът Корнелия Нинова стартира да чете политически отчет, признат от управлението. 50-ия Конгрес се организира в НДК през днешния ден.

" Въпреки началото на днешния конгрес, той е извънредно значим, тъй като ще приказваме за идея за нова съвременна лява стратегия и идеология, а сме единствената партия, която дискутира тези въпроси и стъпва на идейни корени ", уточни тя.

Нинова желае интензивност в полемиката и да се приказва всъщност за пътя на Българска социалистическа партия.

Заседанието се организира на фона на рецесии, които могат да се преодолеят със смели решения и отговорност, сподели Корнелия Нинова и изреди международните проблеми.

Чии ползи пазиме, осъдихме експанзията в Украйна, отворихме гостоприемството си за бежанците. Ще молим за неутралитет за България, да не се дава оръжие, да спрат военните дейности и да се договаря за мир. Българска социалистическа партия е срещу глобите против Русия, от тях пострада най-много Европа, разяснява Нинова. Енергетика, обедняване, инфлация, изреди още водачът на Българска социалистическа партия. Тя загатна и закриването на въглищните централи и се разгласи срещу тях, защото сме изпълнили условията на Европейски Съюз. Левицата е за развиване на нуклеарната енергетика и АЕЦ, уточни още Нинова.
 Списък със неразрешени лица на Конгреса на Българска социалистическа партия
Списък със неразрешени лица на Конгреса на Българска социалистическа партия

Кирил Добрев се появи полулегално

Ядрени наказания по отношение на Русия ще обрекат икономическия живот на България, счита тя.

Дискредитиране на Българска социалистическа партия - не се поддавайте на подправената агитация, прикани Нинова. Тя е безапелационна, че Българска социалистическа партия е идеологична и към момента не е " чула що е новото ляво ". Корнелия Нинова изреди и дейностите за битка със обществените неравенства на партията, призна и грешките.

В умозаключение Корнелия Нинова изиска да се знае, че Българска социалистическа партия е европейска партия, въпреки в Европейски Съюз да " текат процеси " . Българските социалисти имат проблем с ПЕС и модерното ляво, третия пол и Истанбулската спогодба, акцентира тя.

По време на речта на водача на Българска социалистическа партия на два пъти имаше опит за навлизане в зала 3 на НДК. Над 200 делегати от опозицията са се събрали пред вратите и викат " Оставка ". Пред вратите са Пепи Витанов, Сергей Станишев, Светлана Шаренкова и други.
 Със скандал и искане за оставка на Нинова стартира Конгресът на Българска социалистическа партия
Със скандал и искане за оставка на Нинова стартира Конгресът на Българска социалистическа партия

Докога ще отхвърляме да носим виновността, водачът носи отговорността, уточни Петър Витанов

Нинова не пропусна да спомене и разногласията с Румен Радев. " Борби с президента Румен Радев и Илиана Йотова и служебния кабинет нямаме, само че желаете ли да дадем големи сумi за F-16, вместо да ги дадем на млади и пенсионери и да се дават големи суми за средства на бордоваците ", попита тя.

" Да си сложим ред първо в нашата къща. Не може да се продължава повече по този начин, да се отстранят аргументите и да се търси единство към хрумвания, а не към дела. Вътрешните борби ни унищожават. Имахме три казуса в партията: директният избор на членове, мандатите за депутати, мандатност на ръководителя. Пари и ползи, освободихме партията от олигарси, даде за образец тя.

Пречка и неуместна съм на поста, безапелационна бе Нинова. Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия, няма да се поддам на натиска от Европейски Съюз за Истанбулската спогодба, загатна водачът. Тя заяви, че имало и постъпило до Народно събрание на Българска социалистическа партия искане за референдум по тематиката.

Българска социалистическа партия счита още, че България не е подготвена за въвеждане на еврото от януари 2024 година " Отлагане до момента в който стопанската система ни не е подготвена ", желае Нинова и даде независимост на членовете на Българска социалистическа партия да вземат участие в.

Трябва да си повишим резултата и да участваме на изборите като партия, която ще е общественият дирек, сподели Корнелия Нинова. Тя отхвърли, че Българска социалистическа партия ще взе участие в каквато и да е коалиция с ГЕРБ, няма да се съюзява за постове. След изборите да се видят резултатите на партиите и тогава социалистите да проведат вътрешно-партийно решение на членовете за бъдещи обединения, предложи на делегатите Корнелия Нинова.

На Народно събрание на Българска социалистическа партия през днешния ден бе показана и нова стратегия за работа на партията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР