След бюджета внасяме вот на недоверие към управляващите и инициирам

...
След бюджета внасяме вот на недоверие към управляващите и инициирам
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме вота на недоверие след приемането на бюджета

" След бюджета внасяме избор на съмнение към ръководещите и предизвиквам лидерска среща, с цел да потърсим единодушие за обща оценка на Прехода ". Това сподели на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ От на следващия ден всичко за нас е бюджет. Направили сме 149 оферти сред първо и второ четене. По законопроекта за ДОО 46 и за НЗОК - 17. Зад числата стои другата ни визия от ръководещите на България. Надяваме се от на следващия ден да имаме съревнование на хрумвания, а не наддаване на цифри ", сподели Нинова.

" Втората тематика е смяната в Конституцията. ГЕРБ събира подписи за смяна в Конституцията, Движение за права и свободи събира подписи, ГЕРБ са отказали да подпишат предлагането на Движение за права и свободи. Движение за права и свободи не са подписали предлагането на ГЕРБ. Обединени патриоти и " Воля " ги няма на никое място. Това наддаване стартира да наподобява несериозно. Българска социалистическа партия е единствената партия, която на конгрес е давала оценка на Прехода. Нито една от другите партии не давала оценка на Прехода ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя акцентира, че инициира лидерска среща сред ръководителите на всички парламентарно показани партии.

„ Ще помоля да е след бюджета във време комфортно за всички. Поставяме си за цел да потърсим единодушие за оценката на Прехода, проверката на Прехода, да не бъде еднократен акт и пиарска акция, да не допуснем да излъжем упованията на хората, че ще има правдивост и отмъщение и всички да се подпишем под общо единодушие. Ако ще го създадем, да го създадем политически отговорно. Веднага след бюджета ще поканим Движение за права и свободи на диалози за избор на съмнение ", разяснява тя.

„ Трябва да уточним две неща - времето, в което внасяме вота на съмнение и за корупция в кои сфери. Друга тематика, с изключение на корупция, не стои за нас като тематика за избор на съмнение ", сподели още Корнелия Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР