След бялото, червеното и виното розе идва ред и на

...
След бялото, червеното и виното розе идва ред и на
Коментари Харесай

Синьо вино - новата приумица от Испания

След бялото, аленото и виното розе идва ред и на нов тип от алкохолната напитка – испански младежи сътвориха вино в кобалтово наследник цвят. Производителите на ексцентричното вино споделят, че нямат никакъв опит в тази сфера, а забавният цвят на напитката е определен изцяло инцидентно.

Марката на алкохолната напитка е GIK, а основателите му настояват, че са създали виното за развлечение. Напитката съставлява примес от бяло и алено грозде. Необичайният за вино цвят се е получил поради натурална съставна част, която се намира в люспите на гроздето – назовава се антоцианин.

На въпроса към кого е ориентиран новият артикул, без да се замислят младежите дават отговор, че напитката е най-подходяща за младите купувачи. Причината е в това, че младите купувачи не са по този начин предубедени към виното и нямат кой знае какви построени стандарти към напитката, безапелационни са испанските изобретатели.

В бутилка от кобалтовото вино има 11.5 % алкохол и е най-добре да се употребява охладена, изясняват младежите. Интересното вино може да се сервира дружно със суши или спагети Карбонара. Според основателите доста ще му подхождат и храни като пушената сьомга и начос.

 Суши

Във Англия група крадци са откраднали вино от доставчиците на английското кралско семейство. Първокласното вино за два милиона евро беше отмъкнато от Бейсингстоук, Хемпшир. Кражбата на бутилките звучи като история от холивудски филм, описват осведомени – след добре свършената работа крадците вдигнали наздравица с шампанско на мястото на мястото на престъплението.

Компанията, от която е откраднато виното, доставя алкохолната напитка на кралското семейство още от 1760 година – става дума за компанията Бери Брос енд Руд. Обирджиите се качили първо на стълба от външната страна на оградата, обърнали камерите, след което създали дупка в стената и припълзели до скъпата стока. Крадците внимавали да не закачат инфрачервените лъчи на охранителната система.

След това нахалните апаши почнали да редят касите една върху друга, с цел да съумеят да стигнат до най-скъпата напитка, която предлага компанията за произвеждане на вино - ChateauLatour.

Бутилка от това вино коствала към 1400 евро. Полицията е безапелационна, че сходна организираност и точност сигурно значат, че крадците са имали вътрешен осведомител. Злосторниците още не са хванати, само че към този момент има обвинени, които са арестувани.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР