След бягството“ е озаглавена новата книга на писателя Илия Троянов,

...
След бягството“ е озаглавена новата книга на писателя Илия Троянов,
Коментари Харесай

След бягството“ на писателя Илия Троянов излиза и на български език



„ След бягството “ е озаглавена новата книга на писателя Илия Троянов, която излиза в превод на български език. Той е роден в България, само че живее и твори в Германия.

В изявление за предаването „ Преди всички “ Троянов разяснява въпросът, който преглежда в книгата си, а точно какво се случва с мигрантите след бягството:

„ Този миг в никакъв случай не намира край. Вече приказваме за фактори, прекарвания, за конфликти, за проблеми, за задания, които не могат изцяло да се преодолеят. Един човек, който е избягал или емигрирал, цялостен живот би трябвало да се бори с тези проблеми. Никога не се стига до решение на всички тези несъгласия “.

„ Интересното е, че, откакто излезе книгата на немски, получих доста писма, освен от хора, които са емигрирали в друга страна, само че също и от хора, които са живели в Източна Германия и след 1945 година са били принудени, изгонени да отидат в Западна Германия. Тези хора споделят, че техните прекарвания са доста сходни на тези, за които съм писал. Така че въпросът не е единствено една разлика на просвета или на вяра, а явно това отделяне от една среда, в която човек е израснал и явно фактът, че е доста мъчно човек в действителност да дойде някъде. Думата „ идване “ за мен е доста значима, тъй като ненапълно тя основава една подправена заблуда, че изобщо е допустимо човек изцяло да дойде. Смятам, че ненапълно част от личната същина в никакъв случай не идва. Винаги или търси нещо ново, или е обхваната от носталгия. Оказа се, че има нещо всеобщо, което всички хора, които имат някакво значително пренасяне са претърпели ", изясни Илия Троянов. 

" Причината да напиша тази книга е, че желаех да покажа какъв брой доста по-сложно и сложно е всекидневието и животът на емигрантите ", посочи писателят.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР