След бурното начало на есента, която настъпи с рязък спад

...
След бурното начало на есента, която настъпи с рязък спад
Коментари Харесай

Предстои златна есен, днес - облачно

След бурното начало на есента, която настъпи с внезапен спад в температурите, следва златна есен с доста слънце.

Това сочи средносрочната прогноза на времето за октомври, показана в предаването " Дарик кафе " съгласно компютърни модели.

Съществени превалявания не се чакат. Температурите ще са относително високи за сезона. До края на идната седмица времето ще остане стабилно и най-вече слънчево, с дневни температури от 15 до 20-22 градуса.

Във вторник ще има увеличаване напразно, само че без съществено намаляване на температурите. От сряда до края на идната седмица времето ще е умерено и слънчево.

По-сериозно утежняване на времето се чака след 8-9 октомври поради средиземноморски циклон. Възможни са превалявания в цялата страна.

За през днешния ден , 29 септември,  метеоролозите на Българска академия на науките вещаят минимални температури сред 4 и 9 градуса, а оптимални - от 19 до 24.

Очаква се значителна облачност над по-голямата част от страната. В Южна и Източна България е допустимо преваляванията да стартират още преди обяд. Без превалявания ще е Североизточна България и поречието на Дунав. Вечерта вятърът в източните елементи на страната ще се усили. Облачно и прохладно в множеството региони ще е и в неделя. Минималните температури ще са 8-9 градуса, а оптималните - 20-21.

Облачността и преваляванията, съгласно Национален институт по метеорология и хидрология п, ще продължат до вторник, 2 октомври, като температурите ще се покачат леко - след средата на идната седмица минималните ще са 11-12 градуса, а оптималните - 23-24.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР