След бурния вятър днес с жълт и оранжев код за

...
След бурния вятър днес с жълт и оранжев код за
Коментари Харесай

Жълт код за 4 области, захладнява

След бурния вятър през днешния ден с жълт и оранжев код за съвсем цялата страна, на следващия ден предизвестие има единствено за четири области. Най-силен бе вятърът във Враца през днешния ден - 115 км/ч, а в София - 90 км/ч.

Това аргументи доста паднали клони, смачкани коли, изпочупени витрини, паднал светофар, целия покрив на дребния ЦУМ на "Пиротска " в центъра на София падна, а жена пострада от мазилка от изолираност на блок.

През нощта ще продължи да духа мощен и плевел южен вятър, само че още преди среднощ той ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира захлаждане.
 Покрив падна в пешеходната част и изплаши хората Покрив падна в пешеходната част и изплаши хората
Най-ветровито и дъждовно ще бъде в Югоизточна България - в 4 области е разгласен жълт код за вятър с пориви до 24-25 м/с и за дъжд до 25 л/кв/м. Това са Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас

Утре времето над цялата страна ще е облачно с превалявания от дъжд, само че следобяд те ще стартират да стопират.

Максималните температури са от 7 до 12-13 градуса, в София - към 8.

От понеделник ще се обясни и ще има слънце, само че ще бъде по-хладно, превалявания не се чакат. Минималните температури ще бъдат сред минус 4 и 3 градуса, а оптималните от 3 до 8 градуса.

През идващите дни ще се затопли.

Във вторник основна смяна на времето не се чака. Отново ще бъде най-вече слънчево, без превалявания със утринни негативни температури, а дневните към 8-12 градуса.

В средата на седмицата ще вали дъжд в съвсем цялата страна, само че температурите ще останат към момента високи за началото на февруари – сред 9 и 16 градуса, като по-хладно ще бъде в Северна България.

В четвъртък преваляванията ще спрат на всички места, а дневните температури ще бъдат сред 8 и 14 градуса. В петък ще бъде най-вече облачно над цялата страна, само че превалявания са малко евентуални. Температурите тръфват надолу.

В събота ще стартират превалявания над цялата страна и ще застудее, като се чака оптималните температури да бъдат към 6-9 градуса, за София към 7 градуса. В неделя преваляванията ще спрат, само че ще остане по-хладно.

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР