След бума на жилищни кредити, който се получи миналата година

...
След бума на жилищни кредити, който се получи миналата година
Коментари Харесай

Изтеглихме потребителски кредити за 8,5 милиарда

След взрива на жилищни заеми, който се получи предходната година поради фрапантно падналите лихви на всички банки в България, в този момент е ред на потребителските. Статистиката демонстрира, че през април растежите не престават, като най-вече са изтеглените персонални заеми.

Те се усилват с 14,4% по отношение на април 2017 година и 7,2% по отношение на март 2018 година и доближават 8,510 милиарда лв., демонстрират предварителните данни на Българската национална банка.

В края на предишния месец отпуснатите от банките жилищни заеми са за 9,724 милиарда лева и нарастват на годишна база с 9,3%, до момента в който месец преди този момент означиха 9,1% годишно нарастване.

Заемите за семействата са достигнали 20,650 милиарда лева в края на април и спрямо година по-рано те се усилват с 9,1%. През март годишното покачване беше 6,3%.

Спестяванията на семействата и компаниите, които ги обслужват, в края на предишния месец възлизат на 48,343 милиарда лв.. Увеличението е с 5,9% по отношение на година по-рано, при 5,5% годишно повишаване през март.

Предупрежденията от Българска народна банка за увеличение на риска при нарасналите равнища на кредитиране в страната не стопират да валят от началото на годината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР