След броени дни предстои интересно събитие -„Investum Supersonic“. Конференцията e

...
След броени дни предстои интересно събитие -„Investum Supersonic“. Конференцията e
Коментари Харесай

Investum Supersonic - конференция посветена на развитието на иновативната екосистема в България

След броени дни следва забавно събитие -„ Investum Supersonic “. Конференцията e отдадена на развиването на новаторската екосистема в България и е оргaнизирана от "София Тех Парк ", "GarGarage " и „ Impact Enterprise “. Събитието ще се състои на 25 март 2019 година в зала „ Джон Атанасов “ на научно-технологичния парк, от 14.00 часа до 22.00 часа.

Обърнахме се към господин Мариян Маринов шеф дирекция „ Бизнес развиване “ към София Тех Парк с забавни въпроси за идното събитие.

Към кой е ориентирана конференцията и каква изгода ще ни донесе наличието ни?

Събитието е с фокус върху хората с предприемчива натура. Хора, които желаят да усъвършенстват света към себе си и не чакат някой различен да свърши това, което те биха могли.

Събитието също по този начин подчертава и върху цялата предприемаческа екосистема в България, средата, в която тези предприемчиви хора намират съидейници, поддръжка, препоръки и благоприятни условия. През последните години се приказва и прави доста за предприемачество и вложения и в следствие има развиване. Нашата екосистема прави усещане и отвън територията на България. Считаме обаче, че едно от провокациите пред тази предприемаческа среда е единството и синергията на съставените елементи й да преминат на едно по-високо равнище. И навръх това обръщаме внимание – по тази причина каним всички, които правят оценка силата, смисъла и силата, които една по-обединена и по-силна предприемаческа екосистема може да излъчи. Поканени са всички, които виждат и правят оценка смисъла на единството на предприемаческата екосистема в България.

Какъв вид компании ще срещнем на събитието? От кои страни очаквате лектори и компании?

Друг забавен факт за Investum Supersonic е рядката опция зрели, огромни и интернационалните компании да се срещнат, да обменят опит и да потърсят взаимоотношение със новаторските, започващи компании, които търсят проблеми и намират за тях решения за един по-добър, по-чист, по-съвършен свят. И това е в действителност доста положително събитие, което се случва на всички места по света. Основните представители на събитието са най-вече чужденци. Victor Schiller и Rob Newel са американци, а Laurent Sinelnikoff идва особено от Париж, Франция за форума. Те имат опит в региона на развиването на младите компании, както и в механизмите за финансиране и обезпечаване на първични капитали и ще го споделят са представителите на нашата иновационна екосистема.

Иновации в България – какви са опциите за развиване и триумф на новите компании? Какъв съвет можем да получим на събитието?

За опциите за развиване – всички ще разберем на самия Investum Supersonic и то непосредствено от извора. Възможностите за развиване са подвластно свързани тъкмо от единството и синергията в екосистемата и несъмнено от наличния капитал за вложения. Можем да кажем, че следва тъй наречените втори сезон на вложения в млади, започващи български компании, който сезон обаче доста ще се разграничава от миналия първи. Сега в България има повече рискови вложители, повече частни рискови вложения (признак на капиталова зрялост на една среда). В тъй наречените първи сезон се родиха Клубът на ангелите вложители (Angel Club), Българската асоциация за дялов и рисков капитал (BVCA), Българската стартъп асоциация (BESCO), co-working пространствата се умножиха. Всичко това, наред с многото нови отворени стратегии и планове за развиване, е единствено причина за един по-успешен, по-глобален и по-обединяващ екосистемата втори сезон на вложения и развиване. Но, както споделих – повече най-актуална и в действителност значима информация ще получим дружно на Investum Supersonic.

Каква е ролята на София Тех Парк в поддръжката на стартъп фирмите?

Ролята на София Тех Парк в поддръжката на стартъп фирмите е директно обвързвана и с неговата изначална задача –да основава мостове на триумф и взаимоотношение, да инициира, развива и подкрепя планове в региона на научно-изследователската активност, които от своя страна да основават артикули и решения за живота. Да свързва бизнеси, просвета и стартъпи, които дружно да имат и инфраструктурата, нужна им за техните сполучливи планове. Практично видяно, София Тех Парк, с оглед и на късия интервал, в който той действа, е подкрепил повече от 30 започващи компании в Инкубатора на комплекса. Имаме и първите сполучливи компании, които към този момент са на интернационалните пазари и са нараснали екипите си неведнъж, като единствено преди две години и половина са били 6-7 души, а в този момент наброяват над 70. Говоря за чисто български компании, учредени в България, които основават български артикули и решения, конкурентоспособни на интернационалните пазари. Това е най-важното – да подкрепяме български хрумвания, които да носят висока добавена стойност, оставаща тук, в България.

Точно тези сполучливи резултати от развиването на стартъпите в Инкубатора на София Тех Парк ни ангажираха още повече с отговорността да развием и управляваме по-комплексно и повече услуги, както и планове в интерес на стартъпите за идния втори сезон на инкубация и акселерация в научно-технологичния парк. Защото българският предприемачески дух го заслужава и той е този, който ще запази всички промишлености с висока добавена стойност.

Как успяхте да убедите посетител лекторите да Ви поддържат в това събитие?

Оказва се, че хората, които са доста положително настроени към развиването на българската предприемаческа среда не са малко и отвън България. В това се убедих и при диалозите си с главните представители, както споделих, трима от които са чужденци. Такива хора елементарно се убеждават, единствено би трябвало да ги заразиш с силата си, с концепциите и позитивизма си. Останалото се подрежда относително елементарно. А както виждате, поддръжка получаваме освен от гост-говорителите, а и от всички съществени участници на предприемаческата сцена в България. И това приказва единствено за едно – пулсът на средата е ясно изразителен и всички сме на една вълна. Тук несъмнено би трябвало да окажем признателност на нашите сътрудници от Impact Enterprise, които направиха връзката с трима от представителите и с помощта на които те ще бъдат в България.

Какви ще са главните тематики в полемиките?

Основните тематики са най-вече в региона на опциите за развиване, опциите за вложения и естествено опциите пред всички бизнесмени да се възползват от високотехнологичната инфраструктура на София Тех Парк, с цел да осъществят концепциите и продуктите си с наша поддръжка. Като приказвам за опция за развиване, аз включвам и доста значимия фактор на влияние на средата. В София Тех Парк желаем да развиваме тъкмо такава – положителна, способна и зареждаща среда, в която млади бизнесмени да разпознават своя път за триумф. И в тази връзка – една от главните тематики на събитието ще бъде и това, върху което нашият екип работи в последните няколко месеца – ще обявим нашата идея за инкубиране и акселериране на започващи предприятия, която скоро ще одобри формата на профилирана сложна стратегия.

Другата съществена тематика, несъмнено, е наличният капитал за вложения в България, като за това се постарахме да съберем на едно място съвсем всички съществени рискови вложители в България, които да споделят повече за тяхната вероятност. А това не помня да се е случвало до момента в подобен мащаб и формат.

Отново ще загатна за пулса на средата, който спомага да ни изненада прелестно и за посещаемостта. Въпреки късите периоди, в които организираме събитието, отклика за посещаване е по-голям от нашите прогнози. А за панелите – мога да кажа решително – всички ще бъдат забавни по своему. Затова ще кажа за всеки по малко.

В първия панел тържествено ще открием „ Клуб на анонимните новатори “, който ще подслоним при нас, в София Тех Парк. Във втория панел въодушевени стартъпъри ще показват своите хрумвания, с поддръжката на нашия съорганизатор – ГарГараж. В третия, формален панел, присъединяване ще вземат вицепремиерът господин Томислав Дончев, кметът на София – госпожа Йорданка Фандъкова и министърът на стопанската система – господин Емил Караниколов. Следващият също забавен панел е панелът на вложителите в България. На една сцена ще забележим всички, които до момента са вложили в стартъпи, и които не престават да го вършат, с цел да ни споделят по какъв начин го вършат, с кого и какво чакат от бизнесмените.

Програмата ни ще приключи в неофициална среда, на коктейл, който ще даде опция директно да поддържат връзка вложители, бизнесмени и хора на науката. Програмата ще бъде забавна. Ще Ви чакаме!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР