След броени дни, на 20 април 2019 г. (събота), в

...
След броени дни, на 20 април 2019 г. (събота), в
Коментари Харесай

Над 300 деца ще се състезават на олимпиада по ментална аритметика в София

След броени дни, на 20 април 2019 година (събота), в София ще се състои първата Национална олимпиада по ментална аритметика за деца, които се образоват в центровете на интернационалния бранд SmartyKids. Близо 300 деца от страната ще вземат участие на олимпиадата. С към 400 придружители, общият брой гости доближава над 700, разграничени на два стадия. Мащаб, който до момента не е постиган у нас.

На събитието дребните участници ще се състезават в уменията за бързо и вярно ментално броене, както и решение на задания на античното китайско сметало " абакус ". Докато децата считат, ще се организира и семинар за родителите. От асоциация „ Родители “ и Център за безвреден интернет ще споделят с тях разнообразни тактики по какъв начин да предпазим децата в интернет пространството и по какъв начин да ги научим безвредно да сърфират.



Само след година и половина на българска територия, революционната просветителна методика съумя да завладее цялата страна. Ясен индикатор, че идеята за детското развиване става все по-популярна и значима за българското семейство. Олимпиадата по ментална аритметика дава чудесна опция за всяко дете да получи обществено самопризнание за своите гении, достижения в менталната аритметика и да придобие нов опит. Освен това е и превъзходен празник за децата, което я прави значимо и предстоящо обществено събитие.

В други страни годишно се провеждат олимпиади по ментална аритметика, до момента в който в България тази година е премиерно издание на SmartyKids Oлuмпиада. 15 участници ще завършат първи и ще получат купи и медали, а още 30 ще се класират на второ и трето място.На олимпиадата ще участват участници от цялата страна – над 20 центъра ще премерят сили във вълнуващата конкуренция.

Мястото на осъществяване е гр. София, парк-хотел Москва, ул. „ Незабравка “ № 25
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР