След броени часове в шейцарския град Давос ще бъде открито

...
След броени часове в шейцарския град Давос ще бъде открито
Коментари Харесай

Започва 48-ото издание на икономическия форум в Давос

След броени часове в шейцарския град Давос ще бъде намерено 48то издание на Световния стопански конгрес. Давос в резюме - Огромни провокации, доста сняг и рекорден брой участници - измежду тях ще бъде и българският министър председател Бойко Борисов. Коя е най-многочислената делегация, защо ще си приказват международните водачи и какъв брой коства присъединяване във форума - вижте!

 © Българска телеграфна агенция
Сняг, доста сняг. В Давос това не е вест, само че всички признават, че даже и Алпите снегът е прекалено много и основава транспортен безпорядък. Ето за какво в чантата на делегатите има специфични вериги за обувки. Тази година идват рекорден брой политици, публицисти, предприемачи и неправителствени организации - повече от 2 500. Най-многобройна е американската делегация - 780 души, на второ място са британците с 266 души. Което не е изненада, разясняват анализатори, в светлината на наближаващия Брекзит, Лондон търси нови сътрудници. Тази година в икономическия конгрес ще взе участие седем еврокомисари, водени от ръководителя на Комисията - Жан-Клод Юнкер. В полемиките ще се включат 17 водачи от Евросъюза.

Кои са най-очакваните посетители - несъмнено американският президент - Доналд Тръмп. Появиха се спекулации дали въобще той ще дойде поради спрялото да работи държавно управление в Съединени американски щати. И още - Ангела Меркел, която има опция да върне лидерските си позиции, разтърсени от вътрешнополитическата рецесия, и френският президент - Еманюел Макрон, от който се чака поредна визионерска тирада за бъдещето на Европа. Климатичните промени, киберсигурността, неравенството в приходите и поляризацията на обществото са главните тематики на Давос 2018. Освен водачите, могат да вземат участие всички членове на едноименната неправителствената организация, а началната такса за присъединяване е 71 хиляди $. И макар че седем съществени панела ще бъдат председстелствани от дами, съотношението мъже-жени делегати е 4 към 1. За сигурността на елита ще се грижат 4 400 служители на реда и военни, и това ще коства 9.3 млн. $.

А какъв дневен ред ще постанови Давос 2018 ще стане ясно в края на седмицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР