След броени часове ще е ясно кой ще наследи вечния

...
След броени часове ще е ясно кой ще наследи вечния
Коментари Харесай

Напрежение в Галиче: Кой ще бъде новият кмет след балотажа?

След броени часове ще е ясно кой ще наследи безконечния кмет на Галиче Ценко Чоков. На балотажа през днешния ден имаше напрежение, а щабовете на двамата претенденти си размениха обвинявания.

Още при започване на изборния ден претендентът на Българска социалистическа партия Веселин Тушинов качи клипове в обществената мрежа с гласоподаватели, които по думите му не са от Галиче, само че гласоподават.

От ОИК отхвърлиха жалбата за дали своят вот лица без право като неоснователна. „ Kой от кое място е влезнал, няма никакво значение. Тук значимото е тези хора, които идват да упражнят правото си на глас, дали ги има в изборните списъци”, съобщи Цветелина Андровска, ръководител на ОИК – Бяла Слатина.
Напрежение и по време на балотажа в Галиче Те могат да избират сред Веселин Тушинов от Българска социалистическа партия и Страхил Стоянов от ГЕРБ
„ Явно претендентът на Българска социалистическа партия Веско Тушинов се пробва да основава изкуствено напрежение измежду хората, всявайки боязън и демонизиране на нас”, означи Стефан Терзийски, координатор на ГЕРБ за Бяла Слатина.

От щаба на ГЕРБ пък се възмутиха, че регионален водач на Българска социалистическа партия съпровожда преносимата секция, в която гласоподават хора с увреждания.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Законно е, намираме се на обществено място, на улицата”, разяснява Иво Лилов, регионален водач на Българска социалистическа партия – Враца.

От своя страна въпросният водач алармира, че членове на преносимата секция правили нарушавания. Едно от тях е за бюлетина, на която не е положен втори щемпел преди стартирането ѝ в урната.
Снимка: btvnovinite.bg
От ОИК в Бяла Слатина ще сформират актове за административни нарушавания на секционните членове, нарушили изборния закон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР