След Брекзит пътят е тясно сътрудничество и партньорство с България,

...
След Брекзит пътят е тясно сътрудничество и партньорство с България,
Коментари Харесай

Н.Пр. Ема Хопкинс остана очарована от Аксаковци

След Брекзит пътят е тясно съдействие и партньорство с България, сподели пред публицисти в Пазарджик посланикът на Англия в страната ни Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс. Тя беше посетител на Профилирана гимназия " Иван С. Аксаков " през вчерашния ден и се срещна с възпитаниците и екипа на кредното учебно заведение.

" След Брекзит пътят във връзка с България е тясното съдействие с България като непосредствен сътрудник в границите на НАТО в границите на континента Европа - съобщи Ема Хопкинс. Ние се надяваме за договорка на идната среща на Съвета на Европейския съюз. И двете страни ще би трябвало да създадат взаимни отстъпки в преговорения развой. Англия направи съответни оферти и се надява да получи назад такива от Европейски Съюз. "

Тя организира диалог с възпитаници от гимназията-домакин, които са сертифицирани младши посланици на Европейския парламент, а от тази година са включени и в самодейностите на Атлантическия клуб в България като юношески посланици на НАТО. Темата бе „ НАТО и България “.

„ Очарована съм от тези младежи, които са обществено дейни, знаещи и нямат никакви езикови бариери “, показа високата гостенка.

Учениците показаха забавни презентации, видеоклипове и ролеви игри, с които демонстрираха какво значи НАТО за младежите, какво е бъдещето му и какво е реализирано през последните 70 години. При гостуването си в гимназията, английският дипломат Ема Хопкинс остана впечатлена от самодейностите, които аксаковци са осъществили единствено за една година. Изненадващо за младшите дипломати, посланикът на Англия се появи с набор от спомагателни въпроси, които пък за нейна изненада въобще не затрудниха младежите, които се оказаха с много солидна подготовка. Срещата мина на британския език, а младежите, свободно споделяха с гостите си час и половина на езика на Шекспир.

Освен прелестните усещания от срещата си с учениците от ПГ „ Иван Сергеевич Аксаков “, Ема Хопкинс получи като подарък от шефа на учебното заведение изданието на „ Родния край в един фоторазказ “ – направено от аксаковци, картина на признака на Пазарджик Часовниковата кула и остави обръщение в Паметната книга на Гимназията.

Впечатлена от аксаковци, посланикът на Англия предложения 15-годишната Сара Ковачева да се включи в самодейността й „ Посланик за един ден “, с която през предходната година девет български девойки се трансфораха в посланици за един ден, с помощта на самодейност на английското посолство в София.

Нейно Превъзходителство бе съпроводена от Бен Тъфт и Джеймс Бел, специалисти по стратегически връзки от Кабинета на министър – ръководителя на Англия Тереза Мей.

Специални посетители на срещата бяха и Йордан Кожухаров – заместител – регионален шеф на Пазарджик и Гергана Табакова – шеф на Дирекция Образование и просвета към община Пазарджик. Срещата се организира в зала „ Европа “ на ПГ „ Иван С. Аксаков “ – Пазарджик.

Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков “ е едно 6-те учебни заведения в страната, определено от Атлантическия клуб в България, с поддръжката на „ Публична дипломация “ на НАТО за присъединяване в план „ Младежки посланици на НАТО “. Проектът има за цел да запознае младежите с националните цели в региона на външната политика, активността на НАТО и приносът на България в системата за груповата сигурност и защита.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР