След Брекзит европейските граждани осъзнаха, че членството в ЕС не

...
След Брекзит европейските граждани осъзнаха, че членството в ЕС не
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Не можем да се откажем от ядрената сделка с Иран, без да имаме друго насреща

След Брекзит европейските жители осъзнаха, че участието в Европейски Съюз не е толкоз необратим развой и че за демокрацията би трябвало да се борим всеки ден. Както сподели и канцлерът Меркел, би трябвало да сме толкоз единни, че лист да не може да мине сред нас. Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Всички 28 страни от Европейски Съюз остават в нуклеарната договорка с Иран, до момента в който и Техеран я извършва. Не можем да се откажем от нещо, без да имаме нищо друго отсреща. Много е значимо да защитим ползите на европейския бизнес, само че главната цел е доста по-голяма – да защитим стабилността в района, акцентира Захариева.

В декларацията от Срещата на върха в София има ясно удостоверение за европейската вероятност на Западните Балкани. Нямаше водач, който да не схваща, че това е историческа среща. Трябва доста работа с убеждението по какъв начин ще станат промените. Трябва да покажем, че можем да решаваме отворените въпроси по пътя на консенсуса, уточни външният министър.

По думите на Екатерина Захариева срещата на върха ЕС- Западни Балкани в София е била върхът на събитията по време на европредседателството. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР