След борбата за подобряване качеството на въздуха, Париж откри втори

...
След борбата за подобряване качеството на въздуха, Париж откри втори
Коментари Харесай

Париж започва борба с шума от...

След битката за възстановяване качеството на въздуха, Париж откри втори фронт в напъните си да усъвършенства живота на своите жители, предприемайки ограничения против нездравословния звук от двуколесните транспортни средства, оповестява в. " Паризиен " в електронното си издание.
Общинската полиция през вчерашния ден извърши инспекции на мотоциклети и скутери, така като  публично съществува предел за децибелите, който зависи от модела и броя на цилиндрите на транспортното средство.  Така например  на санкция от 90 евро предстои моторист, в чийто ваучър е вписан оптимален предел от 85 децибела, само че при 6000 оборота моторът доближава 105 децибела. Още 90 евро е санкцията за конвенционален шумозаглушител.
Някои се оправдават, че когато водачите на коли не ги виждат, те форсират, с цел да бъдат чути.  Това обаче е проблем в Париж. Шумът се отразява на здравето - на слуха, на съня, на когнитивното развиване на децата, на сърдечно-съдовата система.  Прагът на Световната здравна организация (СЗО) е 65 децибела , само че както и при качеството на въздуха, тези правила се надвишават.
Парижкото кметство ще опитва с  първите противошумни радари , които ще бъдат позволени в бъдещия закон за превоза.

 

Българска телеграфна агенция

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР