След бомбастичната „новина“ от петък, че „американските собственици“ на хакерската

...
След бомбастичната „новина“ от петък, че „американските собственици“ на хакерската
Коментари Харесай

БЛИЦ изобличи лъжите на хакерите и медийните им глашатаи СНИМКА

След бомбастичната „ вест “ от петък, че „ американските притежатели “ на хакерската компания ТАД Груп щели да съдят България за седемцифрена сума, публикувана в ефира на бТВ от юрист Георги Стефанов, същата беше тиражирана незабавно от медиите на Иво Прокопиев и Цветан Василев.

Разследване на БЛИЦ обаче, подкрепено с публични документи, в това число и от американския фирмен указател, още същия ден потвърди, че „ фирма-майка “ и „ американски вложители “ просто не съществуват, тъй като единствен притежател на ТАД Груп е обвиненият Иван Тодоров.

След като лъжите на „ Медиапул “, бТВ и „ Дневник “ лъснаха, в събота „ Капитал “ реши да замаже ситуацията, като разгласява материал, в който към този момент „ американските притежатели “ се изпариха, а истината, въпреки и с половин уста беше приета.

В публикацията в „ Дневник “ също цъфна абзац, по какъв начин след информация в българския уебсайт на групата се виждало, че в действителност не било ясно кой е основал и записал компанията в Ню Порт Бийч в щата Калифорния, а съгласно Llinked in създател и изпълнителен шеф на американската компания бил самия Иван Тодоров, а счетоводител - Георги Янков.



Така за следващ път медиите, присвоили си правото да морализаторстват, до момента в който по едно и също време с това пазят подсъдими олигарси и нарушители и имат за цел да разрушават държавността и доверието в институциите, паднаха в клопката на личните си неистини.

А обществото елементарно може да направи извод, щом манипулират с лека ръка за нещо толкоз елементарно проверимо, какъв брой костват и останалите им „ вести “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР