След бляскавото начало на сезона на Софийската филхармония, още една

...
След бляскавото начало на сезона на Софийската филхармония, още една
Коментари Харесай

Легендарният пианист Андрей Гаврилов ще представи Моцартовия концерт №20 в София

След блестящото начало на сезона на Софийската филхармония, още една легенда на класическата музика дойде в столицата, с цел да изнесе концерт с националния оркестър. Андрей Гаврилов - философът на пианото. ще показа Моцартовия концерт №20 под диригентството на италианския маестро Андреа Витело, оповестиха от филхармонията.

Гаврилов изгрява на музикалния хоризонт през 1974, откакто печели триумфално състезанието " Чайковски " и през същата година на Залцбургския музикален фестивал замества изключителния Святослав Рихтер в концертите поради негово заболяване.

Само 5 години по-късно интернационалната му кариера е прекратена макар бравурните мнения от концертите му в Европа, поради политическите му възгледи, изразени в чужбина. След домашния арест, цялостното уединяване от приятелите и фамилията, той принудително е въдворяван в психиатрична клиника и заплашван със гибел.

След тежкия за него интервал през 1985 година триумфално покорява Карнеги хол и това поставя същинското начало на интернационалната му кариера, която не стопира и до през днешния ден. Заради големия си гений Гаврилов основава казус: молбата му за право на свободно придвижване е утвърдена персонално от Маргарет Тачър и Mихаил Горбачов.

Феноменалните му осъществявания и записите му за EMI и Дойче Грамофон са награждаване нееднократно. Въпреки това той не обича да го назовават с гръмки имена и избира да се концентрира в музиката. За Моцартовия концерт №20 Гаврилов нееднократно е твърдял, че това е златният концерт на австрийския талант.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР