След бляскава премиера и възторжен прием във Виена, документалният филм

...
След бляскава премиера и възторжен прием във Виена, документалният филм
Коментари Харесай

Филм за виртуозната пианистка Донка Ангъчева разказва за пътя ѝ до световните сцени

След блестяща премиера и възхитен банкет във Виена, документалният филм Appassionata, отдаден на огромната пианистка Донка Ангъчева, ще бъде показан и в България. Премиерата ще се състои в родния град на надарената пианистка - Пловдив, която през днешния ден е един от най-популярните музиканти на Австрия- Пловдив.

За триумфа на Донка Ангъчева приказва красноречиво и фактът, че най- известното ѝ осъществяване в Spotify - виртуозна интерпретация на Ференц Лист, от дълго време мина над два милиона слушания!



Пианистката е актьор на Bösendorfer, с доста претрупан график с поредност концерти в Швейцария, Австрия и цяла Европа, а името ѝ влиза в новинарските заглавия, когато по време на пандемията, благодарение на най-големите и знакови австрийски институции  провежда серия от онлайн концерти от най-бляскавите концерти зали и крепости в Австрия. Те са повече от  сполучливи и наред опцията за изява на създателите съумяват да съберат забележителна сума за музикантите, сложени в насилствена работна пауза. 
    View this post on Instagram           
A post shared by Donka Angatscheva (@angatscheva)

Филмът Appassionata представя тази самодейност и главните участници в нея. Той демонстрира и работен развой по записите на последният албума на Донка Ангъчева – Childhood Memories, който с музика връща детството ѝ и уютната и топла атмосфера на родният Пловдив и разказва за пътя на надареното и красиво българско момиче до международните подиуми.  

В това пътешестване тя е майсторски водена от най-популярният български културен публицист Георги Тошев, а красивите фрагменти са дело на топ оператора Борис Пинтев. Монтажист и режисьор на кино лентата е Калояна Климентова. А за записите за кино лентата надарената пианистка кани напълно български екип, тъй като желае да опише за своето пътешестване през погледна на хора, които са родени и живеят в България, само че чието творчество също е познато в целия свят. 

В Appassionata се приказва на няколко езика, това е светът, в който живеем през днешния ден и който задно споделяме ”,  споделя Донка Ангъчева.

За първи път, кино лентата беше показан през март месец в едно от най-старите и артистократични кина във Виена - Metro Kinokulturhaus. Елегантната премиера събра на едно място културният хайлайф на Виена и Швейцария.

Премиерата в Пловдив ще бъде в наличието на Донка Ангъчев и екипа на кино лентата, а входът е безвъзмезден - можете да резервирате своето място тук.

Албумът Childhood Memories минава през барок, романтика, модерна класическа музика, танго нуево до Мориконе, който е показан с тематиката от сериала “Октопод ” – още един жив спомен от детството в България. В албума е включена и комбинация за пиано и оркестър на Милен Кокушаров, която той посвещава на приятелката си от детинство и родния Пловдив. 

 

Повече за събитието тук.

Повече за Донка Ангъчева  https://angatscheva.com/

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР