След близо тримесечно прекъсване футболът се завръща по терените в

...
След близо тримесечно прекъсване футболът се завръща по терените в
Коментари Харесай

Българският футбол се завръща с битка на Лаута

След близо тримесечно спиране футболът се завръща по терените в България. Пандемията от ковид наложи краткотрайно прекъсване на мачовете от efbet Лига. Сега обаче борбите се възобновяват, а първият конфликт от 25-ия кръг ще бъде на " Лаута " сред Локомотив (Пловдив) и Етър.

Добрата вест е, че за разлика от други страни, където също възобновиха шампионатите си, у нас мачовете няма да се играят пред празни трибуни. Правителството позволи почитатели да участват на срещите, въпреки и единствено на 30% от местата по трибуните.

Локо и Етър излизат в този мач от много разнообразни позиции. Домакините са на 3-ото място във краткотрайното класиране и сигурно ще бъдат в Топ 6 след привършване на постоянния сезон. Нещо повече, при избрани условия те даже могат да се намесят в борбата за купата.

Великотърновци са на другия полюс. Те се намират в долната половина на класирането и ще се борят за оставането си в елита. За тях всяка точка е значима, защото не са по никакъв начин надалеч от рисковата зона. Кризата удари много съществено клуба, който се бори за финансовото си оцеляване. Междувременно пък Иван Иванов приключи кариерата си, а Александър Дюлгеров напусна " Ивайло ".

Очаква се Локомотив да излезе през днешния ден в състав Луков на вратата и пред него триото Акинсола, Масоеро и Алмейда в защита. Карагерен и Клапан ще бъдат халф-бекове, а Витанов и Петрович ще работят в средата на терена. В предни позиции ще се разчита на Димитър Илиев и Муслимович, а зад тила им ще бъде Салинас.

Етър пък евентуално ще опълчи Иванов на вратата и Илиев, Купенов, Пехливанов и Хубчев в отбрана. Колев и Кацаров ще са отбранителните халфове, а Лагое ще работи като плеймейкър. Ангелов ще води офанзивата, а по крилата ще го поддържат Йорданов и Огнянов.

efbet Лига, 25 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЕТЪР

Вероятни сформира:

ЛОКО: Луков, Акинсола, Масоеро, Алмейда, Карагерен, Витанов, Петрович, Клапан, Салинас, Муслимович, Д. Илиев

ЕТЪР: Х. Иванов, З. Илиев, Купенов, Пехливанов, Хубчев, Кацаров, Лагоа, Колев, Йорданов, Огнянов, Ангелов

Стадион: " Локомотив ", Пловдив
Съдия: Волен Чинков
Начало : 18:45 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
efbet Лига 25 кръг, петък 5 юни  Локомотив (Пловдив) 18:45предстои  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР