След близо три месеца без никакъв спорт днес запалянковците отново

...
След близо три месеца без никакъв спорт днес запалянковците отново
Коментари Харесай

Спортът у нас се завръща с лудо футболно дерби

След близо три месеца без никакъв спорт през днешния ден ентусиастите още веднъж ще усетят тръпката от играта, въпреки и множеството от тях пред тв приемниците. Рестартът на сезона ще стартира с футболния дуел сред Локомотив Пловдив и Етър, след което ще се играе дълго чаканото дерби Левски – Лудогорец.

Битката от 25-и кръг на Първа лига ще се развихри на стадиона на софийския клуб “Виваком Арена – Георги Аспарухов” от 21:00 часа.

Състоянието на двата тима след пандемията е безусловно незнайно, защото в никакъв случай в Европа не се беше случвало нещо сходно и не се знае по какъв начин изобщо ще се развие шампионата. Дългата пауза без подозрение е нарушила ритъма на тимовете.

Лидер е Лудогорец с 55 точки от 23 мача, а Левски с 46 т. от 24 срещи заема втора позиция.

Левски би трябвало да има леко психическо преимущество от успеха над “орлите” за Купата на България. Тя бе реализирана при започване на месец март и пристигна след осъществяване на дузпи. Футболистите на Лудогорец имаха превъзходство, само че трябваше да изоставен “Герена” с наведени глави. Това се случи в миг, в който финансовата рецесия в софийския клуб към този момент бе настъпила и почитателите събираха пари за погасяване на вноските към Национална агенция за приходите.

Лудогорец в този момент има безапелационна преднина в класирането, а също така статистиката е в интерес на разградчани. Те са спечелили 17 срещи с Левски, шест са приключили наедно, а “сините” са станали спечелили в 4 срещи. На “Герена” двата тима са спорили 13 пъти и домакините са се поздравили с цялостен триумф три пъти, изгубили са седем мача и в три са закрепени равенства.

Лудогорец в последните години е безспорен хегемон и завоюва осем следващи трофеи. При победа отборът от Разград ще дръпне още от преследвачите си и съвсем ще реши ориста на шампионата. Левски от своя страна е задължен да зарадва последователите си, които оказват помощ и устоят финансово клуба към този момент няколко месеца. След частичното отваряне на стадионите “сините” ще бъдат подкрепяни от близо 5 000 свои ентусиасти. Така днешният мач се явява един от най-чаканите конфликти за сезона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР