След близо година укриване, затворник, избягал от Бобов дол, бе

...
След близо година укриване, затворник, избягал от Бобов дол, бе
Коментари Харесай

Затворник избяга през прозорец, спипаха го в Пловдив

След близо година укриване, пандизчия, избягал от Бобов дол, бе хванат в Пловдив.
53-годишният Димитър С. от Гоце Делчев излежава присъда от 4,5 година за опиати, откакто бе задържан през април 2015 година в родния си град. След бързо съглашение с прокуратурата, той получи наказването и бе наведен в пандиза в Бобов дол при първичен общ режим в общежитие от открит вид, написа trafficnews.bg.
На 21 септември предходната година в 6,55 часа по време на утринна инспекция в спално помещение на първия етаж в затворническото общежитие в Самораново е открито, че Димитър липсва. При осъществената инспекция е установено, че в 1,05 часа е направил бягство, като е разплел мрежата на прозореца и се е спуснал с въже, направено от чаршаф и завързано за радиатора на парното.
Незабавно е бил разгласен за общодържавно търсене.
След 11 месеца и 9 дни укриване, на 30 август тази година бил арестуван от чиновниците на V-то РПУ в Пловдив и върнат назад в Бобов дол.
Заради бягството му, шефът на пандиза е предложил режимът на изтърпяване на наказването да стане непоколебим. Затворникът не оспорил и се съгласил, а смяната е станала с решение на съда в Кюстендил.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР