След близо година на война и агресия на Русия в

...
След близо година на война и агресия на Русия в
Коментари Харесай

След близо година на агресия в Украйна, българското МВнР иска отговорност за престъпленията на Русия

След близо година на война и експанзия на Русия в Украйна, Българското външно министерство (МВнР) се сети да осъди изрично последните офанзиви на Москва против цивилни обекти, които доведоха до гибелта на най-малко 40 мирни жители в Днипро. Това бе оповестено в позиция в профила на Министерство на външните работи в " Туитър ".

" Пълно наказание на ужасяващите офанзиви на Русия против гражданска инфраструктура в Украйна, лишили доста животи в Днепър и други места. България ще продължи да поддържа Украйна и нейния народ ", се споделя в формалното известие. Нещо повече - то приключва с еднопосочен апел: " Русия би трябвало да дава отговор за всички осъществени закононарушения ", както и хаштаг " Заедно за Украйна ". Това е една от най-категоричните позиции досега, изразявана от българската страна по адрес на войната в Украйна и експанзията на Русия.

Според украинските управляващи при въпросната офанзива в събота жилищната постройка в Днипро е била улучена от съветска ракета " Х-22 ", против която противовъздушната защита няма благоприятни условия за противопоставяне. От съветска страна пък декларират, че при нейните ракетни удари в събота не са били вземани на прицел жилищни здания, добавя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР