След близо година и половина, 74-годишна жена отново ще може

...
След близо година и половина, 74-годишна жена отново ще може
Коментари Харесай

Спасиха прегазен от кола крак на възрастна жена

След близо година и половина, 74-годишна жена още веднъж ще може да върви вследствие на комплицирана интервенция на глезена, при която е употребен новаторски гвоздей за фиксация, оповестиха за БНР от УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

Този вид здравно произведение се употребява за първи път у нас и е способ за решение на случаите, при които има тежка артроза на глезена.

Операцията е осъществена в Клиниката по ортопедия и травматология на лечебното заведение от екипа на проф. Пламен Кинов.

Възрастната жена от с. Малорад е блъсната на пътя от лек автомобил, който съвсем минава през крайници ѝ. В разследване на случая от 1 май 2021 година, получава тежка фрактура на глезена.

Жената е била превозена до болничното заведение в Бяла Слатина, оттова по неотложност е закарана в многопрофилната болница в най-близкия регионален град, където ѝ вършат интервенция, само че тя се оказва несполучлива.

Оттогава до момента - съвсем година и половина, дамата на може да стъпва на оперирания крайник, а болките са ужасни. Препоръчали са ѝ проф. Пламен Кинов.

При прегледа на пациентката той открил, че ставата е съвсем унищожена.

" Обикновен гвоздей за фиксация в този случай нямаше да помогне. Радвам се, че методът, който използвахме, се оказа сполучлив и през днешния ден госпожата беше изписана в доста положително положение ", сподели лекарят ортопед.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР