След близо четиричасова остра дискусия Висшият съдебен съвет прие само

...
След близо четиричасова остра дискусия Висшият съдебен съвет прие само
Коментари Харесай

ВСС четири часа обсъжда искането за процедура срещу главния прокурор


След близо четиричасова остра полемика Висшият правосъден съвет одобри единствено за сведение настояването на Съюза на съдиите в България правосъдните кадровици да преценяват дали има съображение за започване на процедура за премахване на основния прокурор.

Самият Иван Гешев не се включи в разискването с мотив, че не желае да взе участие в опълчване сред съдии и прокурори, заяви БНР.

През цялото време на полемиката пред постройката на Висш съдебен съвет имаше митинг с искане за оставка на Гешев. Припомняме, че Съюзът на съдиите изпрати писмо с искане да се откри дали са налице данни за разкриване на процедура за предварително преустановяване на пълномощията на основния прокурор.

Съдиите се мотивираха с изказвания на Гешев, свързани със правосъдната система и с съответни каузи,с двоен стандарт при оповестяване на доказателства по съответни каузи и показността на съответни акции.

Самият Гешев се появи онлайн, с цел да обясни за какво няма да се яви на разискването. Той назова констатациите в писмото на съдиите „ мнения с детайли на съждения, по-скоро с политически нюанси “. Можел да отговори на всичките им въпроси, само че нямало да го направи, тъй като не желал да опълчва съдии и прокурори.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР