След близо четири години френските съдии-следователи приключиха разследването си на

...
След близо четири години френските съдии-следователи приключиха разследването си на
Коментари Харесай

Във Франция приключи разследването на атентатите от 13 ноември 2015 г.

След близо четири години френските съдии-следователи завършиха следствието си на атентатите от 13 ноември 2015 година, най-смъртоносните във Франция, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

``
реклама

Сега стартира да тече едномесечен период за забележки от страните по следствието и претенции на антитерористичния отдел на националната прокуратура, преди съдиите да вземат дефинитивно решение за правосъден развой, който ще се състои най-рано след една година. Обвиняеми в това следствие са 14 души, 11 от които са в ареста. Сред тях е Салах Абдеслам, единственият жив от трите групи джихадисти, направили атентатите. Освен това са издадени заповеди за задържане на шестима обвинени, за някои от които се позволява, че са убити в Сирия или Ирак.

На 13 ноември 2015 година девет души нападнаха няколко места в Париж и близкия град Сен Дени, край националния футболен стадион, пред заведения за хранене и в концертната зала " Батаклан ". 130 души бяха убити, а над 350 - ранени. За атентатите отговорност пое организацията " Ислямска страна ".

Отделно на 8 октомври парижката антитерористична прокуратура стартира авансово произвеждане против водачите на ИД, въодушевили и поели отговорността за огромен брой джихадистки атентати във Франция през последните години. В тази връзка френското правораздаване издаде заповед за задържане на лидера на ИД Абу Бакр ал Багдади и считания за мъртъв негов заместител Абу Мохамед ал Аднани.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР