След близо час дебати местният парламент позволи изменение на Подробния

...
След близо час дебати местният парламент позволи изменение на Подробния
Коментари Харесай

Строителството около Солниците нажежи страстите в местния парламент

След близо час диспути локалният парламент разреши изменение на Подробния организационен проект към Солниците в региона на Атанасовско езеро, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .  

" Проектът ще бъде изработен по този начин, че да е изцяло отворен към обществото. Търсим контакт с специалисти, които да създадат план, който е еднообразно потребен  за града, без да скапва езерото, биоразнобразието и всичко, обвързвано с тази зона, както и да няма интервенция в Атанасовското езеро. Искаме да се получи хубав план за Бургас, който може да има положително отношение към бургазлии " посочи  Пламен Недялков, представител на компания " Атлантис България Холдинг ".

Кметът на Бургас бе безапелационен, че в региона няма да бъдат допускани коли. " Отнасям се с извънредно огромно доверие към Министерство на околната среда. Там има извънредно добре готови експерти. Тази територия е главно под протекциите на Министерство на околната среда. Разчитам на природозащитниците, които сега следят и се грижат за тази територия ", сподели пред съветниците Николов.    

Разработката е в обсег на към 60 дка, ситуирани в три квартала по проекта на зона " Изток “, гр. Бургас, в територията на " Солниците “, заключени сред Атанасовско езеро, Черно море и околност " Ъгъла “, излиза наяве от докладната бележка.  

Вносителите на заявката оповестяват, че задачата е " да се обезпечи устройствена основа за осъществяване на капиталово желание на притежателите, включващо осъществяване на цялостна урбанистична идея за създаване на съвременна зона, успокоена от автомобилно придвижване и съчетаваща функционално курортни действия и публично обслужване, обезпечаващи осъществяване на културни, спортни, развлекателни, здравни, просветителни, екологични и иновационни действия, с представителни публични пространства в богато озеленена среда ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР