След близо 9-часов дебат, парламентарната комисия по конституционни и правни

...
След близо 9-часов дебат, парламентарната комисия по конституционни и правни
Коментари Харесай

След близо 9-часов дебат: Правната комисия закрива спецсъда

След близо 9-часов спор, парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси поддържа на първо гласоподаване закриването на Специализирания углавен съд, Апелативния профилиран углавен съд и съответните им профилирани прокуратури. Това разгласи късно нощес правосъдният министър Надежда Йорданова.
“По една доста значима точка от дебата показвам цялостно единодушие – актуалният законопроект за изменение на Закона за правосъдната власт не съставлява цялостна правосъдна промяна. Това е една първа крачка. Важна, само че първа, написа още правосъдният министър.
“Мога да ви уверя, че в Министерство на правораздаването се работи по съответни законодателни оферти, които да дават по-добро и по-бързо правораздаване, с повече правосъдни гаранции. Ние на драго сърце и отговорност ще се включим във всеки един законопроект, които народните представители дават.
През идните седмици и месеци ще представим и идващите законодателни оферти. В Министерството на правораздаването работят повече от 40 работни групи. Стъпка по стъпка ще продължим дебата. За да създадем гаранции за една по-правова и демократична България.
България има проблем с бавното правораздаване. Аз съвсем ежедневно преглеждам преписки и приготвям претенции към държавния бюджет поради забавено правораздаване, както гражданско, по този начин и наказателно. Има чудовищно дълги производства освен в правосъдна фаза, само че и досъдебно производства. Това са десетки разрушени човешки ориси.”
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР