След близо 4 часа преговори между лидерите на основните партии

...
След близо 4 часа преговори между лидерите на основните партии
Коментари Харесай

Не се разбраха за референдума в Македония

След близо 4 часа договаряния сред водачите на главните партии в македонския парламент, срещата завърши без извънредно решение.

Тя бе свикана от премиера Зоран Заев по отношение на организационните въпроси свързани с референдума за името, който би трябвало да се организира есента. Преговорите ще продължат в идващите дни.

На срещата участваха водачите на СДСМ Зоран Заев, ДСИ Али Ахмети и ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и Билал Касами от Беса.

Премиерът на страната Зоран Заев съобщи, че въпреки и договарянията да не престават, няма да се прави компромис с крайната цел на страната.

"Крайната цел на Република Македония е пълноправното участие в Европейски Съюз и НАТО, няма компромис във връзка с крайните цели. Няма да има директна или косвена прошка. Ще дадем късмет на договарянията, в случай че това е допустимо ", сподели Заев.

Лидерът на ДСИ съобщи след срещата, че имат разлики, само че те би трябвало да бъдат решени в името на европейската интеграция.

"Ние всички би трябвало да работим, с цел да реализираме сполучливо привършване на договорът реализиран с Гърция. Тъй като има още варианти за разглеждане в идващите дни ще продължим договарянията и чакам всички да работят самоуверено, с цел да не изпуснем тази историческа възможност”, съобщи Ахмети.

Лидерът на Беса акцентира, че, с цел да приключат с утвърждението на съглашението, би трябвало да има един сполучлив и доста добре проведен референдум.

"Държавата е в доста сериозна обстановка и е доста значимо да продължим европейската интеграция… Референдума би трябвало да бъде сполучлив в посока на неговата организация, с цел да може всички жители свободно да се произнесат и да изразят своята воля за Македония, с цел да може един път вечно страната да стане член на НАТО и ЕС”, съобщи Касами.

НАТО публично предложения Македония

Медия: Гърция гони съветски дипломати поради името на Македония

Заев от Брюксел: Радвайте се! От Гърция: Няма да станете член на НАТО

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР