След близо 30-годишно чакане врачанското село Згориград вече има изцяло

...
След близо 30-годишно чакане врачанското село Згориград вече има изцяло
Коментари Харесай

След 30-годишно чакане главната улица в Згориград вече е асфалтирана

След близо 30-годишно очакване врачанското село Згориград към този момент има напълно асфалтирана основна улица. Това заяви кметът на общината Калин Каменов.
Средствата, в размер на 230 000 лева, са отпуснати с разпореждане на министерски съвет.
Каменов ще употребява идното съвещание на Общинския съвет, с цел да внесе предложение за разпределяне на 500 000 лева за асфалтиране на пътя до село Косталево и сектора сред селата Девене - Три кладенци.
Средствата са от икономии в бюджета и усъвършенствана събираемост от наеми и са за цялостното възобновяване на двете пътни прави, които са в извънредно тежко положение.
За асфалтирането на пътя до с. Косталево са нужни 230 000 лв. , като за обитаемото място са планувани и над 60 000 лв. от Капиталовата стратегия за асфалтиране на улица „ Христо Ботев “. Средствата за възобновяване на сектора сред Девене и Три кладенци са в размер на 220 000 лв..
В рамките на съвещанието на локалния парламент Калин Каменов ще предложи и 50 000 лв. за ремонт на улици в квартал „ Бистрец “, като средствата още веднъж са от икономии в бюджета, с помощта на строгата финансова дисциплинираност.
" Вярвам, че предлагането ми ще бъде подкрепено от общинските съветници, защото по този метод дружно ще решим едни от най-наболелите проблеми за жителите на тези обитаеми места. ", показва още кметът.
Към момента екипите не престават с ремонтните действия на пътя сред Мраморен и Голямо Пещене, като по-късно ще се възвръщат сектори в Челопек и Лиляче. Успоредно с това се извършват и дейностите, планувани в Капиталовата стратегия, където за 2019 година са планувани близо 700 000 лв. за селата.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР