След близо 30 години Япония подновява търговския улов на китове.

...
След близо 30 години Япония подновява търговския улов на китове.
Коментари Харесай

Япония подновява търговския улов на китове

След близо 30 години Япония възобновява комерсиалния улов на китове. Независимо от апела на интернационалната общественост и острата рецензия на природозащитниците Токио напусна Международната китоловна организация. Японските китоловци стартират улов от на следващия ден.

 © БГНЕС
В префектура Ямагучи китоловните кораби са в цялостна подготвеност за улов. Потеглят след среднощ, когато пада възбраната.Токио разгласи, че уловът ще се прави в японски води и в изключителната икономическа зона на страната. Решението провокира митинги в доста страни.
Доминик Дайер, природозащитник от Англия: Не разбирам за какво Япония постъпва по този метод. Китоловният пазар към този момент не е толкоз огромен.  Япония упорства да отпадне възбраната за лов на китове Япония упорства да отпадне възбраната за лов на китове
В Бразилия разискаха един въпрос от огромно значение най-много за японците - лова на китове.

Прогнозите на Япония, обаче, са за бързи и огромни облаги на заведенията за хранене, в които се предлага месо от китове.
Мицуо Тани, шеф на ресторант в Токио: Това месо е доста здравословно, с доста протеини и малко калории.
Досега Япония успяваше да заобиколи рестриктивните мерки с улов за научни цели. Независимо, че статистиката сочи, че месото от кит заема едвам 1 % от менюто на японците, за по-консервативните кръгове в Япония ловът на китове е част от японската просвета и въпрос на национална чест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР