След близо 3-годишна драма, строежа на Алепу ще бъде съборен.

...
След близо 3-годишна драма, строежа на Алепу ще бъде съборен.
Коментари Харесай

ОБРАТ: Събарят строежа на Алепу

След близо 3-годишна драма, градежа на " Алепу " ще бъде съборен. Днес управляващите оповестиха, че стартира срутване на към този момент построеното и изцяло възобновяване на предпазената околност.

ДНСК дава начало на нужните дейности, с които да разпореди правенето на план за екологосъобразна рекултивация на емблематичното място и за унищожаване на построената стоманобетонова структура. Строежът ще бъде отхвърлен, като ще остане само частта, която извършва укрепващи свлачището и терена функционалности.

Проектите за възобновяване на нарушавания натурален терен ще бъдат съгласувани от Министерство на околната среда и водите. Одобрените капиталови планове следва да бъдат предоставени на притежателя на терена за непринудено осъществяване. При отвод от негова страна се минава към наложително осъществяване от ДНСК, като средствата се събират наложително от притежателя. Законовите дейности на институциите са свързани с окончателното решение на Върховен административен съд за оповестяване за незначително разрешението за градеж на Община Созопол.

Изненадващо предходната година като притежател на хотела в " Алепу " се показа предприемача от Приморско Стоян Василев, брат на звездата от първия " Биг Брадър " Здравко Василев. Той изрази желание да довърши постройката и настояваше, че няма осъществено нарушаване. Остана мистерия за какво Василев е придобил противоречивия терен, в случай, че се очакваше събарянето му. Междувременно на първите предварителни парламентарни избори през април брат Здраво му се кандидатира за народен представител от партията на Мая Манолова " Изправи се! Мутри вън! ", само че не съумя да влезе в Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР