След близо 27 години съществуване ще бъде принудително унищожен първият

...
След близо 27 години съществуване ще бъде принудително унищожен първият
Коментари Харесай

Вземат лиценза на Еврофутбол, компанията счита това за разправа

" След близо 27 години битие ще бъде наложително погубен първият лицензиран частен хазартен оператор в България… Отново българско дружество ще бъде принудително фалирано от ръководещите, а хиляди хора ще бъдат безработни напълно скоро ". С тези две фрази най-известната марка в спортните залагания в България " Еврофутбол " безусловно си взема довиждане.
Защо? Преди минути стартира съвещание на Държавната комисия по
хазарта (ДКХ). То касае единствено " Еврофутбол " и по-точно - краткотрайното лишаване на лиценза за активност на компанията (чл. 85 от Закона за хазарта). В него един от първите текстове е, че лиценз се лишава поради просрочени отговорности към държавната хазна в размер над 5000 лв.. Държавата търси от " Еврофутбол " 328,9 млн. лв., твърди сдружението.
В светлината на това съвещание, хазартната компания предизвестява какво ще се случи с краткотрайното лишаване на лиценза:
1. Ще бъдат унищожени източниците на приходи на близо 800 директни търговски сътрудници /букмейкърски пунктове/ на " Еврофутбол ", които се стопанисват от независими юридически лица в цялата страна и са дребен фамилен бизнес;
2. Над 2300 физически лица, директно свързани с организирането и провеждането на игрите на " Еврофутбол ", принудително ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безработни;
3. Повече от 100 търговски сътрудници на " Еврофутбол " ще изгубят източник на приходи;
4. Българският държавен бюджет ще бъде лишен от милиони левове ежемесечни доходи, които другояче биха били употребявани в интерес на обществото ни.
От " Еврофутбол " споделят, че са подхванали " всички нужни и вероятни ограничения по административен и правосъден ред, по българското и европейското законодателство, само че ръководещите използваха целия наказателен уред на страната против екипа ни и юристите, ангажирани по проблема ".
" За тези, които не ни попитаха, а и за необятната публика, за която думата „
хазарт “ е мръсна дума, ще кажем, че „ " Еврофутбол " изплащаше близо 3 милиона лв. на месец към дребния и междинния бизнес в лицето на букмейкърите, които осигуряваха работа на над 2300 българи. Те от своя страна плащаха налозите и осигуровките си в България, а не в Малта или в някоя офшорна зона да вземем за пример. И това бе всеки месец! (...) Управляващите не се интересуват от държавния бюджет, нито от спазването на законността в страната ни, а само целят насилственото закриване на " Еврофутбол " и още по-масова безработица, удовлетворяваща нечии ползи. Над 500 милиона импортирани такси не могат да бъдат преобразени в 700 милиона невнесени, единствено с цел да обезпечат оправдание за присвояване и заличаване на бизнес ", споделя още хазартният оператор и задава въпроси към властта, най-важните от които са:
А) Свързана ли е системата на " Еврофутбол " непосредствено с Национална агенция за приходите и ДКХ? Председателите на комисията по
хазарта управлявали ли са Национална агенция за приходите и КФН?
Б) Министърът на финансите не е ли знаел по какъв начин се образуват приходите в бюджета от фирмите, които са измежду най-големите данъкоплатци в страната?
В) Някой от властимащите пресметнал ли е какви ще са загубите в дълготраен проект за бюджета и показал ли ги е на обществото?
Д) Кой ще завоюва от този обир?
В умозаключение компанията споделя, че с отнемането на лиценза тя губи опция да покрие каквито и да е отговорности към страната.
Припомняме, че в " Еврофутбол " съдружници бяха Васил Божков и притежателите на Efbet Стефан, Боян и Цветомир Найденови. След сигнал на Найденови против Божков в прокуратурата за закана за ликвидиране, на Божков бяха повдигнати редица обвинявания, а хазартният му бизнес е разследван за пране на пари и укриване на налози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР