След близо 22 години начело на Арсенал мениджърът Арсен Венгер

...
След близо 22 години начело на Арсенал мениджърът Арсен Венгер
Коментари Харесай

Емиратс изпрати Венгер и направи своя избор за нов мениджър

След близо 22 години отпред на Арсенал мениджърът Арсен Венгер се сбогува с домакинската аудитория на отбора. Отборът му разгроми Бърнли с 5:0 във финалния си мач за сезона на “Емиратс” и направи още по-специално събитието, като също така подсигурява шестото място на състава.

“Артилеристите” вкараха два гола през първото полувреме, а по-късно прибавиха останалите. Двубоят обаче сякаш остана на назад във времето, тъй като всичко беше подчинено на сбогуването с Венгер. Французинът беше посрещнат с шпалир, като викания в негова чест имаше и от агитката на противника.

Legend.

Watch LIVE https://t.co/4KJlfLdIj1#MerciArsène pic.twitter.com/8AhHHl3DuE
— Arsenal FC (@Arsenal) May 6, 2018
С напредването на мача обаче ентусиастите на Арсенал все по-отявлено скандираха името на Патрик Виейра, който се обрисува като техния избор за нов управител. В момента някогашният капитан на отбора е ментор на американския Ню Йорк Сити.

Освен този мач от 37-ия кръг на Премиър лийг на “топчиите” им остават две гостувания - на Лестър и Хъдърсфийлд. Срещата беше без значение по отношение на присъединяване в Лига Европа, тъй като и двата тима са сигурни за там.
 @@@
Венгер заложи по едно и също време на Хенрих Мхитарян, Пиер-Емерик Обамеянг, Алекс Иуоби и Александре Лаказет, а след травмата на Лоран Косиелни в центъра на отбраната играха Константинос Мавропанос и Калъм Чембърс. Общо седем бяха измененията в съпоставяне със състава против Атлетико Мадрид в Лига Европа в четвъртък. Месут Йозил още веднъж има болки в гърба и съгласно треньора най-вероятно няма да играе повече през сезона.

Това беше сетен мач и за капитана на Арсенал Пер Мертезакер, който приключва кариерата си. Той се появи в игра за последните десетина минути, с цел да се порадва на обичта на последователите в алено.
 @@@
Домакините направиха доста мощна първа част, в края на която справедливо водеха с два гола. И двете попадения бяха сходни. Първо, в 14-ата минута Лаказет подаде остро и Обамеянг единствено насочи кълбото на празна врата. В 45-ата пък Ектор Белерин проби отдясно и подаде към Лаказет, който в придвижване не даде късмет на Ник Поуп.

Отборът на Бърнли имаше нещастието да остане без нападателя си Ашли Барнс, който в 27-ата минута напусна с травма. Появилият се на негово място Сам Воукс беше покрай изравняването на резултата в 45-ата минута, само че Мавропанос съумя да почисти в последния миг. Веднага по-късно падна вторият гол за Арсенал.
 @@@
Тимът на Венгер си подсигури триумфа в 54-ата минута, когато Коласинак сподели мощния си шут - 3:0. Само минута по-късно малко не доближи на Мхитарян да направи 4:0.

Това обаче нямаше по какъв начин да не се случи и в 64-ата Иуоби заби топката под гредата, като и при тази акция отбраната на Бърнли действаше пасивно.
 @@@
И защото настроението беше приповдигнато, домакините не стопираха да атакуват и вкара още един елементарен гол, като още веднъж се разписа Обамеянг (75').

В 88-ата Дани Уелбек удари гредата с мощен изстрел.

ГАЛЕРИЯ

СТАТИСТИКА НА МАЧА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АРСЕНАЛ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪРНЛИ Премиър лийг 37 кръг, неделя 6 май  Арсенал 5:0краен резулат  Бърнли
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР