След близо 20-годишна професионална кариера Димитър Бербатов обяви края на

...
След близо 20-годишна професионална кариера Димитър Бербатов обяви края на
Коментари Харесай

Изповедта на Бербатов: Бях благословен и играх футбол по моя начин

След близо 20-годишна професионална кариера Димитър Бербатов разгласи края на спортния си път като футболист. Голмайстор №1 в историята на националния тим на България насочи обръщение към почитателите си в обществените мрежи.

" На този специфичен ден (на 19 септември 2010 година означи хеттрик против " Ливърпул " ) взех решение да споделя с вас нещо, което приготвям от дълго време. Не го върших дълго време и не знам за какво. Някои от вас може би мислят, че се бях пенсионирал и надали са сюрпризирани. Истината е, че предходната година пробвах да си намеря тим, само че не съумях.

Последният ми мач беше преди повече от година, тъй че за мен в този момент е вярното време да спра след дълго отсрочване. Не бих споделил, че това е край, тъй като желая да остана в играта по един или различен метод. Но в този момент е времето след съвсем 20-годишна кариера като състезател да спра.



Ще ми липсва. Всичко ще ми липсва извънредно доста! Мачовете, тренировките, голове, подготовката, напрежението, съотборниците. Ревът на публиката, когато си вкарал следващия хубав гол. Бях блажен и работих крепко за шанса да играя с най-хубавите. Изправих се против едни от най-хубавите в историята. Да го направя, идвайки от дребна страна, е даже по-специално.

Имал съм своите възходи и като всеки човек своите падения. Спечелих много титли, вкарах няколко гола. Играх по моя метод и вкарах головете, които желаех да вкарам. Знам, че не съм най-лесният човек, с който да се работи, само че постоянно съм давал най-хубавото от себе си. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР