След близо 20 години пауза в актьорската си кариера Джонатан

...
След близо 20 години пауза в актьорската си кариера Джонатан
Коментари Харесай

Актьорът Джонатан Ке Куан, който се завърна с Оскар след 20 години пауза

След близо 20 години пауза в актьорската си кариера Джонатан Ке Куан прави блестящо завръщане и взема " Оскар " с една от първите си функции. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

През 80-те никой не допуска, че 12-годишният Ке Хюи Куан, прочут през днешния ден като Джонатан Ке Куан, ще бъде определен да играе в " Индиана Джоунс и храмът на обречените " на Стивън Спилбърг.

Близо 40 години по-късно, без доста други забележителни участия Куан още веднъж опровергава всички упования и печели " Оскар " за поддържаща мъжка роля във кино лентата " Всичко, на всички места, едновременно " - огромният победител на тазгодишните награди.

" Майка ми е на 84 години и е у дома и гледа. Мамо, преди малко завоювах " Оскар "! ", сподели той на церемонията в неделя.

Куан е от виетнамски генезис. Той се разделя с майка си, когато е едвам на седем, и емигрира в Хонг Конг с татко си в края на 70-те - малко след приключването на войната и промяната на политическия режим в страната. Останалата част от фамилията му отива в Малайзия, а през 1979 година всички се събират в Лос Анджелис, Калифорния.

Там той е тримата му братя и сестри се сблъскват с дискриминация, която Куан по-късно споделя, че е била травматична. Няколко години по-късно Куан попада на кастинга за " Индиана Джоунс " като компаньон на по-малкия си брат, само че най-после е определен вместо него. " Това беше един от най-щастливите моменти в живота ми ", споделя артистът пред Гардиън за фотосите на кино лентата.

По-късно взе участие във кино лентата " Дяволчетата ", а по-късно дълго време не съумява да получи значими функции. Една от аргументите съгласно него е, че по това време вероятните функции за азиатски артисти са доста по-ограничени. Той продължава да взе участие в разнообразни продукции като артист до 2002 година, като по-късно работи най-вече като координатор на каскади и асистент-режисьор.

През 2018 година е впечатлен от кино лентата " Луди богати азиатци " и взема решение да опита да се върне пред екрана. Скоро по-късно е определен за е точно " Всичко, на всички места, едновременно ".

" Изискваше се храброст, с цел да дам глас на тази моя фантазия, фантазия, от която трябваше да си потегли, и не мислех, че тя ще откри пътя си назад ", споделя той пред Лос Анджелис Таймс.

Ролята му на Уеймонд Уанг ненадейно го води до Оскарите, където той още веднъж се среща с лицето на Индиана Джоунс - Харисън Форд, който връчи и премията за най-хубав филм.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР