След безумното поскъпване на доматите сред лято, сега в Бургас

...
След безумното поскъпване на доматите сред лято, сега в Бургас
Коментари Харесай

В Бургас се видяха в чудо: Нямало е друго лято с толкова високи цени на зарзавата!

След безумното повишаване на доматите измежду лято, в този момент в Бургас се подвигнаха до небето цените на чушките и краставиците. Кило краставици върви по 4 лв. за кг, а чушките са от 3 до 4 лв., написа   burgasinfo.com.

Тоест шопската салата на едно семейство вечер излиза минимум 10 лв., без сиренето.
Цените на всички останали зеленчуци също са с невиждани от години цени.
Стрък джоджен, завит в парче целофан, е левче. Магданозът също. Зеленият фасул стартира от 5 лв. и стига до 7. Твърдо 7 е и бамята. Картофите се продават са скромните два лв., а по-дребните са малко по-евтини.
За плодовете също би трябвало да се бръкнете със солена сума тъкмо по време на сезона. Един приблизително огромен пъпеш е пет лв., родните праскови по 2,80, а кайсиите минават 3 лв..
22 лв. за кг пък са боровинките, а малините 15.
" Ако човек желае да се храни здравословно и да си набира витамини, той би трябвало да изсипва една междинна работна заплата месечно в зеленчуковия магазин. 
За сведение в градове като Айтос, Карнобат, Средец и Стралджа цените са двойно по-ниски. Нима чумата удари и зеленчуците, питат се изумени купувачи ", разясняват от   burgasinfo.com.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: