След безпрецедентното спиране на радиосигнала и опитите да бъде свалена

...
След безпрецедентното спиране на радиосигнала и опитите да бъде свалена
Коментари Харесай

17 регионални кореспондентите на БНР искат оставката на генералния директор

След невижданото прекъсване на радиосигнала и опитите да бъде свалена от ефир Силвия Великова, ситуацията в Радиото е нездравословна и оставането на Светослав Костов на поста общоприет шеф ще ескалира в допълнение напрежение, акцентират 17-те подписали се. Всички те са безапелационни - и генералният шеф, и Управителният съвет на БНР, би трябвало да подадат оставките си.
Вчера сходно писмо с съответни елементи, опровергаващи изказванията на шефа Костов,бе изпратено до Съвет за електронни медии от Редколегията.

Вижте целия текст на позицията на 17 от районните репортери на БНР:

" Уважаеми членове на Съвета за електронни медии,

във връзка тиражираните изказвания по отношение на легитимността на редколегията на стратегия " Хоризонт ", държим да уточним, че всяка една позиция, декларирана от нашия внушителен орган пред Вас, е съгласувана с всеки един от нас и ние изрично заставаме зад настояването " ЗА " оставката на генералния шеф на БНР Светослав Костов и на УС на БНР.

Причините за това са ви ясни - невижданото прекъсване на радиосигнала и опитите за отстраняването от ефира на журналиста Силвия Великова. В момента ситуацията в Радиото е нездравословна и оставането на Светослав Костов на този пост ще ескалира в допълнение напрежение.

Дълбоко сме възмутени от опитите диалогът за невижданото прекъсване на ефира на 13 септември 2019 г да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР. Вярваме, че и Вие оценявате работата на кореспондентите като извънредно значима и съдържаща смисъла на определението " Национално радио " - то е национално не поради техническите благоприятни условия на радиоразпръскването, а поради тематиките, които звучат в ефира.

Няма да си позволим да демонстрираме фишовете за заплатите си, защото това би принизило полемиката до равнище, каквото се пробват да наложат незнайни за нас сътрудници. Темата в този проблем е прекъсването на ефира и опитите за напън върху свободното изложение на журналистическо мнение.

Категорично заявяваме, че стоим още от първия ден на скандалното прекъсване на радиосигнала в цялата страна зад настояването на оставка на генералния шеф Светослав Костов и Управителния съвет на БНР. Това не е прочувствено решение, а светкавична реакция, която, макар стотиците километри посред ни, беше показана на сътрудниците ни в София без нито един глас " въздържал се " или " срещу ".

С почитание:

Благоевград - Кети Тренчева
Бургас - Даниела Костадинова
Варна - Даниела Стойнова
Велико Търново - Здравка Маслянкова
Враца - Ива Антонова
Габрово - Велина Махлебашиева
Добрич - Мая Щърбанова
Кюстендил - Кирил Фалин
Ловеч - Пламен Христов
Пазарджик - Невена Петрова
Плевен - Латинка Светозарова
Пловдив - Кремена Данева
Русе - Ася Пенчева
Сливен - Стоян Радев
Търговище - Евтим Петков
Хасково - Дора Атанасова
Ямбол - Даниела Костова "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР