След безпрецедентните сътресения във въздушният транспорт авиокомпаниите са готови отново

...
След безпрецедентните сътресения във въздушният транспорт авиокомпаниите са готови отново
Коментари Харесай

Авиокомпаниите се готвят отново да полетят

След невижданите разтърсвания във въздушният превоз самолетните компании са подготвени още веднъж да полетят и разполагат с боеприпас против Covid-19, който е ключът към рестартирането. Този боеприпас би трябвало да бъде съгласуван на международно ниво, с цел да се избегне работата на парче при вземането на ограничения. Това сподели основният изпълнителен шеф на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) Александър дьо Жуниак в изявление за Франс прес.

Един от ключовете към подновяването на полетите е процесът за надзор на пасажерите, който би трябвало да е доста прецизен, да възвърне доверието и да убеди държавните управления да анулират процедурите за затваряне на граници, съобщи шефът на организацията, в която членуват 290 самолетни компании.

Напът сме да изградим нещо, което и несъмнено, и разрешава да работим по метод, който е жизненоважен за стопанската система, акцентира Жуниак. Той отхвърля концепцията да се блокират седалки, с цел да се обезпечи физическо разграничаване на борда.

Ако оставим свободни седалки, това няма да способства за по-голяма сигурност, освен това икономическият резултат от сходна стъпка ще е безусловно пагубен, защото ще би трябвало да се усилят цените с от 50 до 100 %, добавя Жуниак.

В момента организацията и огромните страни търсят обединен и съгласуван метод за използване на системата за здравен надзор по целия свят във въздушния превоз. Преговорите ще завършат до края на месеца, съгласно шефа ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР