След безпрецедентната хакерска атака срещу информационната система на НАП министър

...
След безпрецедентната хакерска атака срещу информационната система на НАП министър
Коментари Харесай

Министърът на финансите: Течът може да е проблем при скрита банкова сметки от съпругата

След невижданата хакерска офанзива против осведомителната система на Национална агенция за приходите министър Владислав Горанов направи няколко коментара в предаването " На четири очи " на бТВ. Mediapool разгласява част от тях:

" Национална агенция за приходите е най-електронизираната и най-френдли в общуването с българските жители институция. Нормално е да се нападна тъкмо тя. Колкото повече администрацията се отваря към външен достъп, толкоз повече рисковете за злоупотреби ще порастват ".

" Да не трансформираме тези терористи, които злоупотребиха с данните на българските жители, в герои. Ако този младеж е безкористен и беше отишъл при службите да каже, че има уязвимост, това е естествена човешка позиция. Ако той желае просто да се похвали на някоя млада другарка какъв брой добър хакер е... "

" Нямаше да има тематика с хакерски атаки против приходната система, в случай че не можеше да достъпиш никаква информация в нея, в случай че всичко се подаваше на хартия и в случай че се обработваше единствено аналогово. "

" Ако някой има банкови сметки в чужбина и не ги е оповестил на брачната половинка си, това може да е проблем. Ако някой е подвел някой, че не разполага с избрана банкова сметка или имуществено положение, това също би могло да е проблем. Това е информацията, която се събира по либерален прийом. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР