След българското вето за преговорите на Република Северна Македония с

...
След българското вето за преговорите на Република Северна Македония с
Коментари Харесай

Недоволство в Скопие! Опозицията иска нови избори

След българското несъгласие за договарянията на Република Северна Македония с Европейски Съюз предстоящо се нажежи реториката на политическите водачи - ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски желае оставка от премиера Зоран Заев и разгласи парламентарна процедура за избор на съмнение в държавното управление, а Заев освен че не възнамерява да подава оставка, само че и разгласи увеличение на парламентарното болшинство, отпред със СДСМ, написа " Слободен щемпел ".

Мицкоски през вчерашния ден поска да се образува държавно управление на националното избавление, което дружно ще построи " необорими червени линии като щит на македонската еднаквост ", а по-късно да се произведат предварителни парламентарни избори напролет, когато се основат здравни условия, освен това дружно с локалните избори, написа изданието.

Премиерът Заев, пък, в изявление за Слободна ТВ съобщи, че в този момент има работа и не може още веднъж да дава оставка, " поради нервността на Мицкоски ", предава Българска телеграфна агенция.

През 2019 година приканих народа на избори да се обясни дали остава на пътя на Европейски Съюз и народът със своя глас сподели кой е пътят и че той няма опция. Затова ние нямаме различен избор с изключение на да търсим всички варианти, с цел да реализираме решение за отворените въпроси с България, с цел да стартира процесът на договаряния за участие в Европейски Съюз, е декларирал Заев за Слободна ТВ.

Премиерът е повторил мнението си от завчерашното си послание към обществеността, че страната води европейска политика, гради другарства и не нанася щета на района и че с България е признат разговор за въпроси, за които може да се беседва, изключително за по-бързото осъществяване на Договора за другарство и за реализация на всичко, което е договорила взаимната историческа комисия, написа " Слободен щемпел ".

За настояванията на опозицията Заев сподели, че играят на картата на национализма и държат като пленник напредъка на страната, а жителите чакат по-добър живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР