След българското председателство, Европа вече не е на две, а

...
След българското председателство, Европа вече не е на две, а
Коментари Харесай

След нашето председателство, ЕС вече не е на две, а на много скорости, смята Елена Йончева

След българското председателство, Европа към този момент не е на две, а на доста скорости. Това съобщи представителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева в утринния блок на Нова телевизия.

Според нея след председателството България няма късмет както за развиване на районите, по този начин и за какъвто и да е разцвет. „ Социалната ножица се разтваря съгласно всички статистики, в това число и съгласно последния отчет на Световната банка. Българите стават все по-бедни “, сподели още тя.

Йончева изясни, че триумфът на едно председателство се показва освен в образуване на събития, само че и в правенето на политики. „ Българското европредседателство е ротационно – това е наше обвързване. Първо би трябвало да се отдаде заслуженото- бяха положени големи старания от българската администрация, министерствата, дипломати, полиция и охранители. Това е голям труд, който е положен и е сполучлив “, добави Йончева.

Тя напомни, че до последно имаше проблеми- дали НДК ще бъде готово и дали са поставени плочките. „ Но би трябвало да се попита и какво тъкмо е реализирано след председателството – с какво животът на българина може да стане по-добър “, сподели още националният представител. По нейните думи българинът става все по-голям песимист, от ден на ден се приказва, че в България няма народна власт, тъй като одобряваме тоталитарното еднолично ръководство като народна власт.

„ Съгласна съм, че тематиката за Западните Балкани трябваше да бъде сложена и реанимирана след гръцкото председателство, което одобри Солунската декларация през 2003 година Но Софийската декларация е оттегляне от Солунската и то по доста точки “, безапелационна е тя.

Според нея Софийската декларация приказва общо за европейска вероятност, до момента в който Солунската – за европейско участие. „ Поставени са нови условия на страните от Западните Балкани – за превъзмогване на териториалните разногласия, проведена престъпност. Друг значим миг – няма финансов ангажимент нито в тази декларация, нито в бюджета на Европейски Съюз за разширение на Европейски Съюз “, изясни националният представител. Тя посочи, че в Софийската декларация има едно приложение – Софийски дневен ред, където се споделя, че всички тези планове, за които желаеме да бъдат отпуснати средства, са с нулев статут. „ Това значи, че нито са планувани такива средства, нито има съответен ангажимент “, добави тя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР