След автогол на защитника Пламен Димов Левски победи с 1:0

...
След автогол на защитника Пламен Димов Левски победи с 1:0
Коментари Харесай

"Левски" измъкна трите точки от "Ботев" след нелеп автогол на бивш "син"

След автогол на бранителя Пламен Димов " Левски " победи с 1:0 " Ботев " Пловдив в мач от 21-вия кръг на Първа професионална лига. Единственият гол падна в 88-мата минута, когато Димов засече във вратата си центриране по земя отдясно на Роман Прохазка.

Срещата обаче несъмнено не оправда високите упования, с които бе натоварена, като и двата тима разочароваха с играта си в първия си формален мач за пролетта. Головите положения пред двете порти бяха доста малко, грешките изобилстваха, а едни от дребното по-интересни моменти бяха свързани с улучената по един път горна греда на вратата пред бранш " Б " и от двата тима.

Малко преди началото на мача по трибуните на " Виваком Арена Георги Аспарухов " се разиграха нелицеприятни подиуми, откакто почитатели на двата тима започнаха да се замерят с разнообразни предмети. Полицейките сили на стадиона обаче реагираха бързо и навлязоха в бранш с почитателите на " Ботев ", като по този начин ограничиха опциите за директен спор сред двете агитки.

Началните 15 минути предложиха динамичен футбол, само че чистите положения за гол липсваха. Все отново " Ботев " бе доста покрай това да открие резултата в 12-ата минута, когато Тодор Неделев насочи мощен удар с левия крайник от към 22 метра разстояние, само че топката се отби от напречната греда и излезе в навън.

Въпреки обещаващото начало на мача, изненадващо последва внезапен спад в темпото на играта и до края на първото полувреме нито един от двата тима не съумя да сътвори забавна обстановка пред противниковата врата.

Второто полувреме стартира по метода, по който приключи и първото - с бавна игра от страна и на двата тима и доста неверни подавания.

Макар и много инцидентно, " Ботев " получи отлична опция да открие резултата в 62-рата минута. Полузащитникът на " Левски " Филипе Нашименто не съумя да почисти топката в личното си наказателно поле и тя доближи до тарана на " Ботев " Диого Кампос. Нападателят обаче очевидно не очакваше топката и нанесе извънредно неакуратен удар.

В 66-ата минута " Левски " сътвори най-хубавото си състояние в мача досега, откакто Антонио Вутов засече с глава центриране от корнер. Нисичкият нападател добре отклони топката, само че за злощастие на почитателите на домакините тя се отби от напречната греда.

Точно 10 минути по-късно Густаво Афонсо можеше да се трансформира в воин за гостите, само че техничният му изстрел с левия крайник от границата на наказателното поле бе избавен от вратаря на " Левски " Божидар Митрев.
Жорди Гомес опитва шанса си в 83-тата минута, само че изстрелът му от директен свободен удар не затрудни Чворович.
В последните минута на мача " Левски " подвигна оборотите и в 88-мата минута стигна до гол.

Защитникът на " сините " Холмар Ейолофсон напредна в половината на " Ботев " и подаде вляво към Габриел Обертан. Французинът подаде към Паулиньо, който разтегли надясно към Роман Прохазка. Словакът опита ниско центриране към дебнещия в наказателното поле Ейолофсон, само че Пламен Димов пресече топката и я прати в личната си мрежа.

С триумфа " Левски " събра 42 точки и остана на трето място в класирането, до момента в който " Ботев " е на пета позиция с 32 пункта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР