След атентата срещу него главният прокурор Иван Гешев бил разпилян

...
След атентата срещу него главният прокурор Иван Гешев бил разпилян
Коментари Харесай

Ясен Тодоров на изслушване: След атентата Иван Гешев беше разпилян и хаотичен

След атентата против него основният прокурор Иван Гешев бил „ разпръснат и безреден, скачаше от тематика на тематика “. Това описа пред ВСС зам. шефът на следствието Ясен Тодоров. Той бе свикан да опише за прочувственото положение на основния прокурор Иван Гешев след атентата против него.

Тодоров изрази страдание, че не е бил изслушан по първото искане за оставката на Гешев, което бе оттеглено. То бе за наличието на израелския специалист на мястото на атентата. Зам. шефът на следствието раздаде листовки на академията, в която евреинът преподава.

„ Със сигурност сред 1 и 14 май не със се виждал с основния прокурор. Може би сме си разменили няколко есемеса “, уточни следователят. На 4 май говорили поради бъдеща командировка на Тодоров. Тогава Гешев му разказал, че след атентата съвсем не е спал. Докато чакал пред Висш съдебен съвет, Тодоров приказвал и с защитата от НСО. „ Всеки от вас може да го пита и да се убеди, че това не е гърмеж за заплашване, а за ликвидиране “, сподели Тодоров.

На 14 май в ранния следобяд Гешев се обадил на Тодоров. Поискал да се видят и следователят го посетил в дома му. Там схванал, че основният прокурор е приказвал с Йордан Стоев от Висш съдебен съвет и двамата обсъждали бъдеща оставка на Гешев и преназначаването му във Върховната административна прокуратора. Главният прокурор разказал на Тодоров, че от известно време имало напън към него да си тръгне и му предложили всякакви дипломатически постове. „ Аз нямам избор, опрян съм до стената “, споделил Гешев.

Разказал на Тодоров, че няма да подаде оставка. Притеснявал се, че в случай че го направи, ще има напън върху магистрати, за които се счита, че са близки до Гешев. Предупредил го, че откакто не си даде оставката евентуално ще има промени в Наказателно-процесуален кодекс, тъй че да бъде махнат. „ Всъщност и това се случи “, добави Тодоров. И уточни, че Гешев се тормозил от понижаване на броя гласове, с които се маха основният прокурор. Още тогава предизвестил Тодоров, че ще нападна подобен текст в Конституционния съд. Притеснявал се обаче, че щели да го махнат доста бързо, преди Конституционен съд да се е произнесъл.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР